Ljajić: Hapšenja prioritet

Rasim Ljajić kaže da bi posledice po zemlju bile katastrofalno velike ukoliko preostala dva haška optuženika ne budu izručena Tribunalu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2008.

11:01

Default images

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom je rekao da će, pored svih ekonomskih, socijalnih, životnih problema, jedan od prioriteta u radu vlade biti da se dva preostala optuženika nađu u Hagu, jer bi rešavanje tog problema u velikoj meri ne samo olakšalo put Srbije ka evropskim integracijama, već i u značajnoj meri stabilizovalo unutrašnju političku scenu.

Ljajić je RTS-u rekao da ne može da govori ni o kakvim obećanjima ni rokovima, ni da tvrdi da će se to dogoditi, ali da može s pravom da govori o štetnim posledicama činjenice da se dva preostala optuženika Ratko Mladić i Goran Hadžić ne nađu u Hagu.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom je istakao da ne može ni da zamisli situaciju da i krajem naredne godine "razgovaramo na isti način kada je u pitanju tema saradnje sa Haškim tribunalom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: