"Beograd da bude centar regiona"

Predstavljanjem kandidata za odbornike u skupštini Beograda počela je kampanja liste za Evropski Beograd - Boris Tadić.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 30.03.2008.

13:44

Default images

Boris Tadić, nosilac izborne liste "Za evropski Beograd" rekao je da Beograd treba da bude postavljen u centar svih zbivanja na Balkanu i jugoistočnoj Evropi. Iz DS-a su poručili da su ulazak u Evropsku uniju, odbrana integriteta zemlje i bolji život građana Srbije prioriteti koalicije DS i G17 plus, a da je Beograd taj koji bi trebalo da obezbedi razvoj čitave Srbije i Jugoistočne Evrope.

Predsednik DS-a Boris Tadić poručio je da Beograd mogu da grade samo oni koji imaju jasnu viziju njegove budućnosti.

Oni koji nisu osudili njegovo rušenje pre nekoliko nedelja, ne mogu biti njegovi graditelji, rekao je Tadić.

"Oni koji su imali razumevanje za njegovo paljenje, ne mogu kreirati njegovu budućnost. Oni koji nisu osudili njegovo rušenje pre nekoliko nedelja, ne mogu biti njegovi graditelji", kazao je Tadić.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas rekao je da Srbija i Beograd žele da budu deo Evrope.

"Ima onih koji bi Srbiju i Beograd hteli da vrate u nazad 10 -15 godina. Ja im sa ovog mesta poručujem: nema više vraćanja, nema više sankcija, nema više izolacije, ratova... Mi hoćemo da budemo deo Evrope", poručio je Đilas.

Đilas je rekao da Beograd mora da vrati ulogu koja mu je namenjena, a to je da bude centar zbivanja na Balkanu i jugoistočnoj Evropi.

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić ocenio je da su ovi izbori najvažniji posle 2000 godine.

Dinkić je rekao da će do kraja mandata novi gradonačelnik Beograda obezbediti bolji i moderniji saobraćaj, da će biti izgrađena tri mosta, završena izgradnja obilaznica i započeta izgradnja metroa.

On je kazao da Beograđani za današnji izgled Beograda duguju Zoranu Đinđiću i Nenadu Bogdanoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: