Ištvan Pastor predao kandidaturu

Beograd -- Kandidat stranaka vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor predao je danas potpise građana Republičkoj izbornoj komisiji.

Izvor: Beta
Podeli

RIK potvrdio kandidaturu


Republička izborna komisija potvrdila je večeras kandidaturu kandidata stranaka vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora za predsednika Srbije.

Na sednici RIK-a je rečeno da je od ukupno predatih 13.040 potpisa za kandidaturu Pastora važeći 12.961 potpis.

Pastor je novinarima u parlamentu rekao da je predao 13.018 potpisa, a da je slogan njegove kampanje "Za Srbiju u kojoj će svima biti dobro". "Mi zamišljamo Srbiju u kojoj će svima nama, bez obzira na nacionalnu pripadnost, biti bolje nego što je danas", rekao je Pastor.

"Kampanja je već uveliko u toku, nalazi se već, skoro, na pola puta. U kampanji govorimo o onome što je slogan naše koalicije, a to je 'Za Srbiju u kojoj će svima biti dobro'. Predali smo 13.018 potpisa. To je, takozvana, 'Mađarska koalicija' - Savez vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Kao i Demokratska partija vojvođanskih Mađara", rekao je Pastor prilikom predaje kandidature.

On je rekao da još ne razmišlja o drugom krugu i da nije bilo pregovora o eventualnoj podršci nekom kandidatu nakon prvog kruga.

"Od toga kako će se učesnici drugog kruga izbora odnositi prema našem programu zavisi kome i da li ćemo dati podršku", rekao je on.

Do sada je Republička izborna komisija prihvatila kandidature Borisa Tadića, Tomislava Nikolića, Čedomira Jovanovića, Milutina Mrkonjića i Milanke Karić.

strana 1 od 9 idi na stranu