"Nova policija, uz božiju pomoć"

Beograd -- Ministar policije pozdravio je novu generaciju studenata, pozivajući ih da čuvaju vitešku tradiciju Srbije.

Izvor: B92
Podeli

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić, na svečanosti povodom prijema druge generacije studenata na osnovne studije Kriminalističko-policijske akademije, naveo je da nova generacija, svojim potencijalom, kadrovskim i materijalnim resursima, predstavlja osnovnu stratešku polugu reforme MUP-a.

Jočić je polaznike Akademije pozvao da budu odgovorni prema Srbiji i njenoj teritorijalnoj celovitosti.

"Volite i čuvajte svoju otadžbinu, njenu vitešku treadiciju, njenu kulturu, a Srbija i njeni građani, čiji ste vi čuvari i ponos, će to znati da poštuju", rekao je on.

"Nek je Bog sa vama i želim vam svaku sreću i uspeh i čestitam vam ovu školsku godinu i današnji dan", poželeo je Jočić novim studentima.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da reforme policije nisu samo u zakonima i normama, nego i u ljudima. "Staro ne možemo da menjamo, ali novo možemo i moramo da pravimo", poručio je Jočić studentima.

On je istakao da je Srbija jedna i nedeljiva, da je svaki njen deo i građanin jednako važan i pozvao buduće policajce da čuvaju bezbednost države i svih njenih građana.

Na svečanosti su i dodeljene nagrade najboljim studentima Više škole unutrašnjih poslova i Policijske akademije.

U Akademiji navode da je ove godine za 120 mesta konkurisalo više od 1.200 kandidata, od kojih je više od 500 u prethodnom školovanju imalo odličan uspeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu