"Mladić bio u Srbiji do 2005."

Direktor BIA Rade Bulatović kaže da je haški optuženik Ratko Mladić najverovatnije boravio u Srbiji do 2005. godine.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 31.08.2007.

07:40

Default images

"(Mladić) nije bio na oku BIA... Prema našim saznanjima koja nisu u potpunosti potvrđena, on je boravio u Srbiji do 2005. godine", rekao je direktor Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović u intervjuu beogradskom listu "Danas". Rade Bulatović je na čelu Bezbednosno-informativne agencije od marta 2004. godine.

Bulatović je kazao da je njegova ranija izjava, iz oktobra 2006, o tome da je hapšenje Mladića zavisilo od društvenih okolnosti "zloupotrebljena" i da je jasno da misli na "društvene, a ne državne odnose".

"Državni organi su opredeljeni u potpunosti da reše ovaj problem, ali sveukupne društvene okolnosti nas limitiraju", dodao je on.

On je rekao da je u potrazi za Ratkom Mladićem ključna saradnja sa građanima.

Govoreći o susretu sa Miloradom Ulemekom Legijom koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, Bulatović je rekao da je "normalno" da se šef bezbednosne agencije sastane sa, kako je rekao, tada "najtraženijim beguncem u Srbiji".

"Kada se dobrovoljno predao Žandarmeriji, (Ulemek) je bio najtraženiji begunac u Srbiji. To je bio trenutak da najodgovorniji rukovodioci iz bezbednosnih struktura prekinu odmore i dođu u Beograd, da se vidi o čemu se radi i da se cela situacija na propisan i primeren način sprovede", rekao je Bulatović.

Gregorijan: Karadžić i Mladić i dalje u Srbiji

Prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan izjavio je da i dalje smatra da se haški begunci Radovan Karadžić i Ratko Mladić nalaze na području Beograda.

"Nemam nikakvih informacija koje bi uticale na to da promenim mišljenje. Znamo da ljudi koji im pružaju podršku prelaze granicu i na jednu i na drugu stranu i nastojaćemo da osiguramo da se s tim prestane", kazao je Gregorijan u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine".

On je dalje rekao da se već dosta dugo provode aktivnosti koje se tiču finansijskih aspekata mreže pomagača Radovana Karadžića, dodajući da je potrebno zamrznuti imovinu porodice Karadžić.

Šutanovac: Vojska više nije problem

Rezultat rada Ministarstva odbrane u proteklom periodu je da se došlo do toga da više niko ni sa jedne međunarodne i domaće instance niti iz Haškog tribunala ne pominje Ministarstvo niti Vojsku Srbije kao problem u saradnji sa Haškim tribunalom, izjavio je ministar Dragan Šutanovac.

Ističući da je ta činjenica dovoljno rečita, Šutanovac je, u intervjuu novom broju magazina Odbrana, rekao da je svima jasno stavljeno na znanje da niko više ne može teret problema završetka saradnje sa Haškim tribunalom da prebacuje u naručje Vojske i Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: