Privođen Kosta Čavoški

Kosta Čavoški priveden posle posete porodici Radovana Karadžića, kaže da je s porodicom bilo reči o pravnoj pomoći.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2007.

11:06

Default images

Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena potvrdio da je policija sinoć na Palama privela akademika Kostu Čavoškog na informativni razgovor posle njegove posete porodici Radovana Karadžića na Palama. Pena je novinarima rekao da je posle informativnog razgovora Čavoški pušten.

Čavoški je izjavio da su ga policajci prinudno priveli na informativni razgovor bez ikakvog pisanog poziva pošto je izašao iz kuće Ljiljane Zelen-Karadžić.

Prema njegovim rečima, s Karadžićevom suprugom je razgovarao o nedavnoj akciji vojnika NATO-a na Palama i mogućnosti pružanja pravne pomoći njenoj porodici. Čavoški je predsednik Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću.

Srpska liberalna stranka, u čijem je Glavnom odboru Čavoški, oštro je danas protestovala zbog njegovog privođenja. "Obrazloženje da je razlog za privođenje poseta porodici Karadžić je u najmanju ruku smešno i nespretno izmišljeno", navodi se u saopštenju.

U stranci veruju da je pravi razlog za privođenje javno protivljenje Čavoškog "radu međunarodne zajednice u BiH i Haškom tribunalu".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je Čavoškog na informativni razgovor privodila policija Republike Srpske, a ne NATO.

"Kao državljaninu Srbije, profesoru Čavoškom je ambasada Srbije u BiH ponudila svaku pomoć i sa njim bila u stalnom kontaktu", navelo je Ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: