Izveštaj RIK-u predalo 11 partija

11 partija i koalicija koje su učestvovali na izborima podnelo je RIK-u izveštaj o utrošenim sredstvima za izbornu kampanju.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2007.

17:53

Default images

Portparol RIK-a Miodrag Petrović rekao je agenciji Beta da su izveštaje predali do isteka zakonskog roka, odnosno do danas, Srpski pokret obnove, stranka G17 plus, koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, Koalicija "Vojvođanske partije" - Igor Kurjački, Lista "Zato što mora bolje - Branko Pavlović", kao i Socijalistička partija Srbije.

Izveštaje su predali i Reformistička partija, Demokratska zajednica Srbije, Socijaldemokratija - Nenad Vukasović, Romska partija - Srđan Šajn i Partija ujedinjenih penzionera Srbije.

Na parlamentarnim izborima učestvovalo je 20 partija i koalicija. Izveštaj treba da sadrži detaljne podatke o načinu prikupljanja i trošenja novca iz budžeta i iz privatnih izvora.

Stranke su obavezne da navedu i poklone, kao i besplatne usluge o kojima su dužne da daju potvrdu. Takođe, donatori usluga ili proizvoda dužni su da izdaju račun o tome, bez obzira što nisu naplatili ništa.

Prema Zakonu o finansiranju političkih stranaka, RIK treba da proveri podatke iz izveštaja u roku od 90 dana od kada ih stranke i koalicije dostave, a za to može da angažuje i ovlašćene revizore.
Iz budžeta je za finansiranje kampanje predviđeno 323 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: