Kamenovan autobus sa osnovcima

Grupa Albanaca kamenovala je večeras u mestu Žabare nadomak Kosovske Mitrovice jedan od četiri autobusa "Kosmet prevoza".

Izvor: B92

Sreda, 30.08.2006.

20:58

Default images

U autobusima je bilo oko 300 srpskih osnovaca iz Sirinićke župe, koji su se vraćali sa letovanja u Baošićima. Oko 18 sati grupa Albanaca je zasula autobus kamenicama, a niko od putnika nije povređen.

Na autobusu je polomljeno bočno staklo, saopštio je vođa grupe Saša Ristanović. "Posebno nas brine to što je za četiri autobusa obezbeđeno samo jedno vozilo Kosovske policijske službe čiji pripadnici nisu ni pokušali da uhapse napadače. Izašli su napolje, pogledali oštećeni autobus i naredili da nastavimo put kao da se ništa nije dogodilo", izjavio je Saša Ristanović.

Koordinacioni centar za KIM osudio kamenovanje autobusa

Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju najoštrije je večeras osudio napad grupe Albanaca na autobus kod Kosovske Mitrovice, u kome su bili đaci koji su se vraćali sa letovanja u Baošićima.

Koordinacioni centar je ponovo pozvao međunarodnu javnost i pripadnike UN na Kosovu i Metohiji da "prihvate teret odgovornosti koji su preuzeli obavezujući se da će ugroženima pomoći da sačuvaju živote". Ističe se da su "napadi na decu i njihove živote zločini od kojih nema većih, surovijih i bezdušnijih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: