Pavković: Nisam kriv

General Nebojša Pavković odbacio je sve navode haške optužnice koja ga tereti za ratne zločine počinjene na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2005.

15:05

Default images

Bivši načelnik Generalštaba vojske Jugoslavije izjavio je i da nema nikakve primedbe na dosadašnji boravak u Hagu. Pošto se sudiji Ianu Bonomiju predstavio kao penzionisani general-pukovnik jugoslovenske vojske Pavković je izjavio da će se bez odlaganja izjasniti o optužbama.

Bonomi: "Gospodine Pavkoviću, kako se izjašnjavate, krivi ili ne?".

Pavković: "Gospodine predsedavajući, izjašnjavam se da nisam kriv"

Tokom prvog pojavljivanja u haškoj sudnici general Pavković je izjavio da nema primedbe na tretman u pritvoru, da je njegovo zdravstveno stanje stabilno i da će uskoro biti pregledan na klinikama u Hagu. Pavković jde pozvan i da odgovori na, za Hag rutinsko ali za ovdašnju javnost intrigantno pitanje: sa koje adrese je stigao u Hag?

"Možete li molim vas da mi date adresu gde ste boravili upravo pred vaš polazak u Hag".  "Gospodine predsedavajući, moja boravišna adresa jeste Beograd, ulica Molerova, broj 11"

U haškoj optužnici Pavković se navodi kao jedan od učesnika Zajedničkog zločinačkog poduhvata čiji je cilj bio proterivanje Albanaca sa Kosova, kako bi se zadržala srpska kontrola u pokrajini. Osim Pavkovića u njemu su učestvovali i generali Ojdanić, Lazarević i Lukić, državni funkcioneri Milutinović i Šainović, koji su se predali sudu, kao i Vlastimir Đordević koji je u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: