Protesti radnika Jugoremedije

Izvor: B92, Beta

Petak, 25.06.2004.

13:20

Default images

Protest grupe radnika Jugoremedije, koji su ušli u zgradu Opštine Zrenjanin, završen je dogovorom.

Postignut je sporazum da njihovi i predstavnici lokalne samouprave u ponedeljak odu na razgovor sa predsednikom Odbora Skupštine Srbije za privatizaciju.

Član Štrajkačkog obora Jugoremedije, Zdravko Deurić, novinarima je rekao da im je predsednik tog odbora Milko Štimac u telefonskom razgovoru obećao da će ih primiti da bi razgovrali o reviziji privatizacije te farmaceutske kompanije. Na tom sastanku, prema rečima Deurića, od Štimca će biti zatraženo da zakaže sastanak Odbora za privatizaciju, kojem bi on prisustvovao kao predstavnik udruženja malih akcionara Jugoremedije.

Predsednik veća saveza samostalnih sindikata u srednjem Banatu, Mirko Malešev, kaže da protest nije politički motivisan već da radnici traže svoja prava: "Očaj, beda i jad su naterali ove ljude da odreaguju ovako. Naš zahtev je da se pokrene industrijska proizvodnja u ovom gradu, da se vrate elementarne stvari i prava, zaposlenima pravo na rad. Upozoravamo pet resornih ministarstava da dođu u Zrenjanin i da počnemo razgovore o preporodu Zrenjanina."

Lokalno veće Saveza sindikata prethodno je organizovalo blokade magistralnih puteva iz Zrenjanina za Kikindu, Novi Sad i Beograd kako bi skrenulo pažnju na loše stanje u kojem se nalazi zrenjaninska privreda. Članovi sindikata su u razgovoru sa našim dopisnikom naveli da protestuju jer je u Zrenjaninu uništena privreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: