Nagrada "Multiradiju"

Izvor: B92

Četvrtak, 06.03.2003.

11:50

Default images
Ovogodišnju "Nagradu za slobodu stampe" Mađarske dobio je "Multiradio" Radiodifuznog preduzeća 021. Najznačajnije priznanje mađarske države za nezavisno novinarstvo prvi put je dodeljeno jednom mediju van Mađarske, a "Nagrada za slobodu štampe" prvi put je dodeljena mediju koji emituje program na više jezika, uključujući mađarski. Nagrada će biti uručena 15. marta u Budimpešti, povodom nacionalnog praznika, a  svečanosti će prisustvovati premijer Mađarske Peter Međeši.

Predsednik ANEM i glavni i odgovorni urednik RTV B92 Veran Matić je "dragim prijateljima iz 'Multiradija' čestitao na velikoj nagradi koju dodeljuje ugledan žiri mađarskih intelektualaca iz Budimpešte". "Činjenica da su pre Vas tu nagradu dobili Peter Esterhazi, Laslo Vegel i drugi dovoljno govori o važnosti tog priznanja. Misija 'Multiradija' je i veličanstvena i teška i što je teža tim je veličanstvenija. Bogatstva malih jezika nisu samo bogatstva razlika, tu je i bogatstvo povezivanja, mešanja i tolerancije. Izuzetno mi je drago što je to prepoznao i žiri i tim postupkom podigao značaj nagrade i dao joj novu dimenziju", naveo je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: