REAGOVANJA IZ SVETA

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2001.

20:49

Default images
Svetski lideri osudili su napade u utorak otetim avionima na zgradu Svetske trgovinske organizacije u Njujorku i Pentagona u Vasingtonu, javlja Rojters, prenosi Srna.

Britanski premijer Toni Bler saopstio je da je naredio obustavu svih civilnih letova preko Londona nakon serije napada na americke gradove i naglasio da Velika Britanija stoji "rame uz rame" sa Vasingtonom. On je dodao da su britanske bezbednosne snage u visokom stepenu pripravnosti. Ruski predsednik Vladimir Putin navodi da je duboko potresen tragicnim dogadjajima koji su se dogodili na teritoriji SAD i dodaje da slicne necovecne akcije ne smeju ostati nekaznjene. EU je saopstila da su visestruki napadi na Njujork i Vasington najgori napad na SAD od Perl Harbura i najavila podrsku svom americkom savezniku u borbi protiv terorizma. Ministri inostranih poslova EU za sutra su zakazali hitan sastanak u Briselu, kako bi razmotrili zajednicki odgovor na teroristicke napade u SAD, saopsteno je iz Evropske komisije. Generalni sekretar NATO saveza Dzordz Robertson osudio je napad, isticuci da ovi napadi predstavljaju "agresiju na demokratiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: