GALBRAJT: MOZDA CU BITI SVEDOK U SLUCAJU "OLUJE"

Podeli

Nekadasnji americki ambasador u Zagrebu Piter Galbrajt rekao je da smatra vrlo mogucim da ce biti svedok na sudjenju u slucaju "Oluje", akcije hrvatske vojske protiv krajinskih Srba 1993. godine, javlja SRNA.

Galbrajt izjavio za "Vecernji list" da ce biti svedok i u slucaju bivseg lidera krajinskih Srba Milana Martica i njegovih izjava da ce raketirati Zagreb.

On je rekao da su se desili vrlo ozbiljni zlocini poslije "Oluje" 4. avgusta, cemu je bio svjedok, jer je vidio sistematsko paljene i pljackanje srpskih kuca na celom podrucju Krajine i znatan broj ubistava civila koji su ostali. On je istakao da ne moze precizno reci ko je to cinio, ali da je izvjesno da su se zlocini dogodili u podrucjima, gde je odgovornost imala Hrvatska vojska. Rekao je da se to desavalo "u momentu kada je bilo sasvim jasno da hrvatske snage imaju potpunu kontrolu", rekao je Galbrajt.

Galbrajt je rekao da je njegov licni stav da je Hrvatska imala legitimno pravo da napadne krajinske Srbe, jer su "okupirali hrvatsku teritoriju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 554 idi na stranu