NA “BELOJ LISTI” EU 190 PREDUZECA IZ SRBIJE

Izvor: B92

Petak, 30.06.2000.

22:16

Default images
Evropska komisija je usvojila tzv "beli spisak" od 190 preduzeca iz Srbije sa kojima mogu poslovati partneri iz zemalja Evropske unije, dok sa svim drugim srpskim firmama to nije dozvoljeno, jer se smatra da "cine ili rade za vladajuci rezim u Beogradu" i time potpadaju pod rezim sankcija EU. Spisak ce biti objavljen u ponedeljak u "Sluzbenom listu EU" i, prema dogovoru Evropske komisije i predstavnika zemalja clanica u Komitetu za sprovodjenje sankcija, trebalo bi ubrzo da bude prosiren za "izvestan broj novih srpskih firmi", rekli su agenciji Beta izvori Evropske komisije u Briselu. Za Kosovo i Crnu Goru je, takodje, prakticno usaglasen, ali jos ostaje da se vidi da li ce odmah biti objavljen "crni spisak" preduzeca sa kojima partneri iz EU ne smeju poslovati. Usvajanje "belog" i "crnog spiska" firmi u Srbiji, odnosno na Kosovu i Crnoj Gori, je kasnilo zato sto su pojedine vlade petnaestorice imale bitnih primedbi na "ostrinu merila" po kojima je Evropska komisija prihvatala, odnosno odbijala da na "beli spisak" stavlja srpska preduzeca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: