Savet bezbednosti UN osudio nasilje na Kosovu

Izvor: B92

Utorak, 31.08.1999.

20:19

Default images
Savet bezbednosti UN osudio je u ponedeljak nasilje nad nacionalnim manjinama na Kosovu i pozvao clanice svetske organizacije da pomognu u finansiranju rada Misije UN u pokrajini.

U saopstenju predsedavajuceg Saveta, ambasadora Namibije Martina Andjabe, pozdravlja se, kako se navodi, postignuti napredak na planu bezbednosti, ali se osudjuju "akti nasilja protiv civilnog stanovnistva, posebno prema nacionalnim manjinama i pripadnicima KFOR-a". Takodje se apeluje na clanice UN da obezbede misiji UN sredstva neophodna za obavljanje njenih funkcija u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti.

Inace, prvi zamenik ruskog ambasadora u UN Genadij Gatilov izjavio je da se demilitarizacija oruzanih albanskih grupa na Kosovu ne sprovodi dovoljno odlucno i dosledno, javlja Itar-Tas. Ruska strana je naglasila da se desavaju problemi u procesu primene rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. "Prema planu, rok za demilitarizaciju OVK istice 17. septembra. Ta organizacija do tog datuma treba da bude u potpunosti razoruzana", rekao je Gatilov, izrazavajuci sumnju da ce navedeni rok biti ispostovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: