HOMBAH: STABILIZACIJA NEMOGUCA BEZ SRBIJE

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2000.

18:40

Default images
Pakt stabilnosti za Jugoistocnu Evropu ne moze racunati na trajan, dugorocan uspeh sve dok u njega ne bude ukljucena i Srbija, izjavio je koordinator Pakta Bodo Hombah u izjavi za “Zidojce cajtung”. "Sefovi drzava svih clanica EU odlucili su proletos u Lisabonu da Dunav mora biti ociscen ovoga leta. Bice, medjutim, veliki uspeh ako taj posao bude uradjen pocetkom iduce godine", takodje je rekao on. "Od 35 projekata za izgradnju infrastrukture jos nijedan nije pretvoren u gradiliste, a krivac je birokratija u sedistu EU u Briselu. Ta ista birokratija kriva je i zato sto jos nista nije ucinjeno na ciscenju Dunava", objasnio je Hombah. Minhenski dnevnik na to konstatuje da je Pakt stabilnosti "pompezno" uspostavljen pre godinu i po, ali da jos "tapka u mestu". "Zidojce cajtung" istovremeno ocenjuje da se u Hombahov posao "previse mesaju" Havijer Solana i Kris Paten, zaduzeni za spoljnu politiku u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: