Đurđevac: Glasaćemo za povelju, ali ne i za zakon o povelji

Izvor: B92

Subota, 18.01.2003.

13:06

Default images
Potpredsednik Narodne stranke i član Ustavne komisije za izradu Ustavne povelje Savo Đurđevac izjavio je da će poslanici njegove stranke u četvrtak, 23. januara, u Skupštini Crne Gore glasati za tekst Ustavne povelje, ali ne i za Zakon o njenom provođenju. "Naravno, Narodna stranka će podržati Ustavnu povelju, koja je osnovni akt državne zajednice Srbije i Crne Gore, ali neće podržati Zakon o provođenju Ustavne povelje koji je ipak akt nižeg ranga", rekao je Đurđevac na konferenciji za novinare u Podgorici.On je istakao da u narednom periodu predstoje naporne političke aktivnosti da se afirmišu svi integrativni elementi nove državne zajednice Srbije i Crne Gore, kao i da se isprave svi propusti i sve ono što je propušteno da se unese u tekstovima Ustavne povelje i Zakona o provođenju Ustavne povelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: