Galjak: Evropski zvaničnici zadovoljni dogovorom DOS-DSS

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2002.

19:07

Default images
Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana i drugi zvaničnici evropske petnaestorice izrazili su u utorak "veliko zadovoljstvo" zbog dogovora DOS-a i Demokratske stranke Srbije o normalnom radu Skupštine Srbije i "rešavanju svih ustavnih i političkih pitanja", izjavila je agenciji Beta Solanin portparol Kristina Galjak. Ona je podvukla da su Solana i ostali zvaničnici EU uvereni da će dogovor DOS-DSS dovesti do brzog usvajanja Ustavne povelje Srbije i Crne Gore, da će omogućiti rešavanje drugih političkih pitanja i time "olakšati približavanje Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji".

Kristina Galjak izrazila je očekivanje da će Solana o dogovoru DOS-DSS dobiti "dodatne informacije iz prve ruke", odnosno od srpskog premijera Zorana Đinđića, koji bi u četvrtak u Briselu trebalo da se sastane sa Solanom i evropskim komesarom Krisom Patenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: