CEMI i CESID: Ne dozvoljavamo manipulacije

Izvor: B92

Četvrtak, 17.10.2002.

17:08

Default images
Više od 3.700 domaćih i stranih posmatrača i skoro 15.000 predstavnika stranaka nadgledaće vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori, u nedelju, 20. oktobra. Izbore u Crnoj Gori posmatraće i Centrar za slobodne izbore i demokratiju, u saradnji sa podgoričkim Centrom za monitoring koji će imati za cilj da pokriju sva biračka mesta, a rezultati će biti objavljeni u najkraćem roku po zatvaranju biračkih mesta, saopštio je Marko Blagojević, član Upravnog odbora CeSID-a: "Očekujemo da ćemo već u 22 časa izbornog dana imati prve procene. Namera nam je da organizujemo potpunu kontrolu izbora zato što smatramo da je kontrola izbora ključna, jer eliminiše mogućnost izborne manipulacije, što smo imali priliku da vidimo u Srbiji, kada smo svedočili gotovo besprekornom izbornom danu, na gotovo 8.600 biračkih mesta. Ovoga puta to nameravamo da uradimo isto, na isti način, na nešto manje biračkih mesta, njih oko 1.000", kaže Blagojević.

Prethodnih dana ove nevladine organizacije su posmatrale i ponašanje medija i aktera u ovom izbornom procesu, o čemu je Blagojević rekao: "Ono što možemo da zaključimo jeste da su predizborni nastupi učesnika u izborima obilovali veoma žestokim rečnikom, teškim rečima i optužbama jednih na račun drugih, da su mediji prosto upali u zamku i da je njihovo izveštavanje bila slika neodgovornog ponašanja samih učesnika u izbornom postupku. Koliko god da su mediji da zadrže jedan objektivni pristup, prosto su ih političari u svojim izbornim nastupima u tome ograničavali i to je osnovni zaključak našeg tima koji je radio na posmatranju medija" dodaje Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: