DOS odlozio raspravu o predsednickoj kandidaturi

Izvor: B92

Petak, 02.08.2002.

17:05

Default images

Predsednistvo DOS-a odlozilo je donosenje odluke o predsednickom kandidatu te koalicije, a ime koje se kao potencijalni kandidat sve cesce pojavljuje u javnosti je Dragoljub Micunovic, predsednik Demokratskog centra i Veca gradjana saveznog parlamenta. Micunovic je rekao da ce o eventualnom ukljucenju u izbornu trku razmisljati nakon sto dobije podrsku koalicije DAN, u kojoj se nalaze jos Nova demokratija i Demokratska alternativa.

Potparol Nove demokratije Dragana Jovanovic rekla je u petak da je Micunovic, "umeren covek sa pozitivnim rejtingom" i da bi bio dobar kandidat, dok je predsednik Demokratske alternative Nebojsa Covic, rekao za radio B92, da ce se unutar koalicije DAN o eventualnoj kandidaturi razgovarati, nakon njegovog povratka iz Vasingtona. 

U medijima su se pojavile spekulacije da bi Micunovica u trci za mesto predsednika mogla da podrzi i Demokratska stranka Srbije. Potpredsednik DSS-a Dragan Marsicanin kaze za B92 da to, za sada, nije izvesno. "Naravno, DSS - posto kandidature Micunovica zvanicno jos nema - o tome nije ni razmisljala, niti razgovarala, ali u ovom momentu ne vidim zasto bismo jednu takvu kandidaturu podrzali. Ono sto mi se cini je da je on iz redova DOS-a do sada najozbiljniji kandidat, mislim i u odnosu na Labusa", rekao je on.

Funkcioner Demokratske stranke Aleksandra Joksimovic istice da bi Predsednistvo DOS-a, u najkracem roku, trebalo bi da razmotri kandidaturu za predsednicke izbore u Srbiji. “DS ocekuje da ce koalicija imati jednog kandidata”, rekla je Joksimoviceva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: