SNP PRETI BOJKOTOM RASPRAVE O SPORAZUMU

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2002.

20:00

Default images
Socijalisticka narodna partija je zapretila da ce bojkotovati raspravu u saveznom parlamentu o sporazumu za uredjenje odnosa Crne Gore i Srbije, ako Demokratska opozicija Srbije ne prihvati stav te partije da se ustavna povelja usvoji u Saveznoj skupstini i da se poslanici na tom nivou biraju neposredno. "SNP se zalaze za cvrste garancije opstanka drzavne zajednice", izjavio je portparol SNP Dragan Koprivica. On je, u pisanoj izjavi, pozvao DPS i DOS da svoje stavove u vezi sa beogradskim sporazumom obrazloze Evropskoj uniji.

Koprivica je kazao da i neki funkcioneri DOS-a daju protivrecne izjave o sporazumu. On je pomenuo neke izjave Vladana Batica i Cedomira Jovanovica. "Batic je u svom prepoznatljivom separatistickom stilu zakljucio da je zahtev SNP da se poslanici saveznog parlamenta biraju neposredno za DOS neprihvatljiv", rekao je Koprivica. On je naveo da je i Jovanovic "u protivrecnoj izjavi'' podrzao stav u vezi sa neposrednim izborima poslanika u savezni parlament, ali da je "istovremeno ocenio da je takav stav SNP neprihvatljiv za DOS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: