MINISTARSTVO PRAVDE DOSTAVILO OPTUZNICE

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2002.

20:00

Default images
Jugoslovensko ministarstvo pravde dostavilo je u sredu Okruznom sudu u Beogradu obrazlozene optuznice za sva lica koja se nalaze na spisku Haskog tribunala, a koja se nisu prijavila na poziv da dobrovoljno saradjuju, saopstio je Savezni sekretarijat za informisanje.

Optuznice su dostavljene shodno odredbama Zakona o saradnji SRJ s Haskim tribunalom, navodi se u saopstenju. Savezno ministarstvo pravde nije prosledilo obrazlozene optuznice sudu za Dragoljuba Ojdanica, Milana Martica, Mila Mrksica, Nikolu Sainovica, Vladimira Kovacevica i Momcila Grubana, posto su se oni u predvidjenom roku prijavili Ministarstvu i spremni su za dobrovoljan odlazak u Hag, navodi se u saopstenju. Istice se da je obaveza tih lica da se jave Haskom tribunalu u roku od 15 dana, izuzev penzionisanog generala Mila Mrksica s kojim je postignut dogovor da taj rok bude 30 dana iz zdravstvenih razloga. U slucaju da se u tom roku neko od lica koja su se dobrovoljno predala Hagu ne pojavi pred Tribunalom, Savezno ministarstvo pravde ce pokrenuti zakonom predvidjenu proceduru pred nadleznim sudom. Odmah po dolasku u Haski tribunal, jugoslovenska vlada i vlada republike ciji je okrivljen drzavljanin, ce shodno clanu Zakona o saradnji s Haskim tribunalom, dati neophodne garancije da se okrivljeni brane sa slobode, navodi se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: