SVILANOVIC: KREDIT OD 50 MILIONA DOLARA POMOCI SRJ

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2002.

19:00

Default images
Sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic izjavio je u ponedeljak u Varsavi da ce Poljska odobriti Jugoslaviji kredit od 50 miliona dolara. Svilanovic je precizirao agenciji Beta da ce taj kredit biti namenjen za energetiku i nabavku poljoprivredne mehanizacije i da ce biti dat pod uslovima povoljnijim od uslova Medjunarodnog monetarnog fonda, a posebno od komercijalnih banaka. Svilanovic je tokom jednodnevne posete Varsavi razgovarao sa poljskim zvanicnicima o unapredjenju ekonomskih odnosa, posto na politickom planu, prema njegovim recima, ne postoje "nikakve dileme, spor ni nesaglasnost".

Razgovor sa predsednikom Poljske Aleksandrom Kvasnjevskim bio je, prema recima Svilanovica, vezan za politicke teme, ali i uticaj prosirivanja EU na odnose u regionu. Kvasnjevskog su interesovali buduci odnosi Crne Gore i Srbije i status Kosova, odnosno, kako je rekao Svilanovic, "sva ona pitanja koja su vazna, da bi se omogucio pristup EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: