Nedelja, 15.02.2009.

09:54

Nova Srbija: Nastavak hajke

Nova Srbija ocenjuje da je najava republičkog tužioca da će tražiti snimke govora Velimira Ilića u Skupštini "nastavak hajke" protiv lidera te stranke.

Izvor: Beta

Default images

Zdravstveno stanje lidera Nove Srbije Velimira Ilića koji je u petak primljen u Urgentni centar je stabilno, rekla je funkcionerka stranke Dubravka Filipovska.Ona je ocenila da je hajka protiv Ilića nastavljena kroz saopštenje Republičkog tužilaštva da će tražiti snimak izlaganja Ilića u parlamentu, kako bi se utvrdilo da li je počinio krivično delo.

Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.

Ilić je u četvrtak u parlamentu izjavio da je nedopustivo da ministar za rad Rasim Ljajić šalje pozivnice za proslavu državnosti Srbije.

"Vi idete Karađorđu u posetu u Orašac, a pozivnice šalje Rasim Ljajić, moj drug, svaka čast, ali to je vređanje dostojanstva ove države, Karađorđa, to je uvreda za sve što je srpsko", kazao je Ilić, što je ocenjeno kao govor mržnje.

Usledio je niz oštrih reakcija, najava RTS-a da će prekinuti prenose, a Ilić je objasnio da je mislio da nije u redu da na proslavu poziva ministar, već to treba da učine predsednik i premijer.

U petak je Iliću, kako je rečeno novinarima u Novoj Srbiji, pozlilo, na trenutak je izgubio svest i primljen je u Urgentni centar sa povišenim pritiskom. Zadržan je, kako navode u NS-u, radi kontrole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: