Nedelja, 15.02.2009.

09:54

Nova Srbija: Nastavak hajke

Nova Srbija ocenjuje da je najava republičkog tužioca da će tražiti snimke govora Velimira Ilića u Skupštini "nastavak hajke" protiv lidera te stranke.

Izvor: Beta

Nova Srbija: Nastavak hajke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

sliv56

pre 15 godina

Totalna marginalizacija Vojislava Kostunice,razbijanje najjace politicke stranke u Srbiji,sada je na redu Nova Srbija i Ilic?
Cudna je ova srpska demokratija!
Da li je ovo demokratija ili diktatura podvuceno ZUTO!?
Orcenite sami,mozda jednog dana opet bude KASNO!!

Mira

pre 15 godina

Jovo Bakic analizira diskurs Velimira Ilica i tom prilikom u svom diskursu pokazuje izrazitu netrpeljivost prema Ilicu. Sada je red da se analizira diskurs J. Bakica, koji izgleda kao neko ko je dobio zadatak da iskaze ovo veceras. Molim da jedan strucnjak analizira sto pre i javno ono sto je izgovorio J. Bakic, jer smatram da sada on, za uzvrat, vodi ka raspirivanju losih emocija. Bio bi red, kada smo kao gradjani veceras pohvaljeni da se bolje ponasamo od poslanika, krenemo u obrnutom smeru od njih i da zapocnemo sa pozivom na normalnije i tolerantnije ponasanje. Pri tome se podrazumeva da takvo ponasanje treba da imaju i neki ucesnici u vasoj emisiji. Pozdrav.

Kaća

pre 15 godina

Stvarno je lepo biti poslanik. Lepa plata, uživaš a ništa neradiš, puno benificija a možeš da radiš šta hoćeš i da kažeš šta hoćeš a za ništa ne odgovaraš. A dok se skine imunitet "lipši mago dok trava ne naraste", slegla se prašina. Potpuno se slažem da gosp. Ilić treba da odgovara bar jednom za ono što je izjavio tj. uradio pa će drugi put i on i njemu slični paziti šta rade. A to što mu je pozlilo žao mi je i dobro je što mu je bolje a čini mi se da je posle sednice u Skupštini shvatio šta je uradio pa je to i verovatno bio uzrok što mu je pozlilo kako bi se sve zataškalo. Ali čim se oporavi odmah treba pokrenuti postupak i kazniti ga za ono šta je uradio. A gospođi Filipovski treba da je jasno da nema govora o hajki, samo je narodu dosta šenlučenja, vređanja, narikanja nekulturnog i nevaspitanog ponašanja za govornicom u Skupštini.

And

pre 15 godina

Holandija ima 16.5 mil. stanovnika i 150 poslanika, Srbija ima 10 mil. stanovnika i 250 poslanika.
Nama bar za 100-tinak poslanika ne treba nikakav imunitet.

Oprem!

pre 15 godina

Mislio je Ilic na Ljajica kao pripadnika islamske veroispovesti a ne ministra. Da sam u pravu, govore njegove reci: da covek koji se zove Rasim Ljajic poziva na proslavu! Nije dakle rekao ministar Ljajic, vec covek koji se zove Ljajic. Pametnome dosta, a Ilica tizuti za govor mrznje!
Pozdrav svima

milos

pre 15 godina

Zalosno je sto nam je taj "gospodin" i "magistar" bio ministar u vladi dr.Kostunice dosta dugo. Cak je i proglasavan za najboljeg ministra u toj vladi,bez obzira na sve afere koje su se dogadale za vreme kad je on pravio puteve. Jocic i njegova ekipa kradu pare od putarina ,a Velji krivo sto nisu kraduckali pomalo pa bi sve bilo OK, Sarancic u zeleznici narucuje vozove bez tendera preko SZR-a Velja ih brani,usput uspije i da magistrira u Cacku-svi smo videli kako. O prostackim uvredama i tuci novinara ne treba ni pricati,i sad je protiv njega hajka...

sloba

pre 15 godina

Mislim da sa g-dinu Ilicu njegova "bolest" namestila bas kad mu je bila najpotrebnija. Sto kazu nasi drugari Amerikanci: "Good timing!" Previse dobar!

DejanB

pre 15 godina

Sećate li se kako je Ilić odgovorio na ono njegovo telefonsko psovanje Olje Bećković: "Ma, to je montaža." I sada će da smisli nešto slično, samo da smisli.

Ovca bez novca!

pre 15 godina

Pa menjajte zakon! A necete? Pa naravno, kad ste oteli drzavu od naroda, zasto bi nesto menjali? Nista vam ne fali, malo glumite svadju jedni sa drugima, tek da ovce imaju sta da pasu! A tako je i u drugim drzavama, da poslanici ne odgovaraju za to sto govore? Pa to je zato sto su i u tim drzavama poslanici oteli drzavu od naroda! A to im treba da bi mogli da rade svoj posao? Dobro, onda bar znamo sta im je posao! Ako nekom treba neodgovornost (ne snosenje odgovornosti jeste neodgovornost) da bi radio svoj posao, sta je onda njegov posao? Njegov posao je onda kriminal, a ne zakonodavstvo. Oni moraju prvi medju gradjanima da odgovaraju za svaku izgovorenu rec, za najmanji pokret na licu, jer ih gleda cela zemlja i jer imaju uticaj na javno mnjenje i stoga sto odlucuju o sudbinama miliona ljudi! A nisu ni psihijatrijski pregled prosli, a da li su pijani ili nadrogirani dok divljaju po Skupstini i balave o svemu osim o onom za sta uzimaju ogromne pare, o tome ce, valjda, medjusobno da vode racuna - pa ce i da nam kazu?! Jeste, zato sto su tako "odgovorni" zato su i izglasali da im niko nista ne moze i da ih bas briga i za zakon i za to sta ko misli o tome sta rade. Doduse, malo se zabrinu pred izbore, tek da ovce podignu glave sa zelene trave. Sta me briga kako sisaju ovce u drugim drzavama, ja sam ovca u ovoj drzavi i hocu da znam kako ce mene da sisaju! Kako drugi hoce da zive u svojim drzavama, neka sami odluce, ja hocu da zivim u drzavi po meri coveka!

Gradjani koji su se okupili u "Novu Srbiju" neka Bogu zahvale sto se tuzilac latio njihove sudbine, jer ako on ne potera hajku na njih, poterace ovaj narod! Pa dokle takvi da nam prodaju primitivizam i izivljavanje kao civilizovanost i milosrdje?! Prodaju, da - za to uzimaju pare!

hajka

pre 15 godina

Nastavak hajke nad Ilicem - zanimljivo. A to sto on vrsi hajku nad gradjanima, tako sto ih podcenjuje i omalovazava - da nisu dobro culi njegovo izlaganje, to nema veze. Poenta je u tome sto NS pada rejting, pa se sada ne biraju sredstva za opstanak,a Ilic se odlucio za nacinalizam. Nikako da se shvati da on steti samoj Srbiji i njenim gradjanima.

metil

pre 15 godina

Nije hajka, nego uvod u skidanje imuniteta, pritvor i sudjenje za izazivanje verske i nacionalne mrznje. Kao otezavajuca okolnost bi trebalo uzeti da je poslanik ilic za izazivanje mrznje koristio svoj polozaj narodnog poslanika; nadajmo se kazni od sedam-osam godina.

german

pre 15 godina

"Narodni poslanik ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost za izraženo mišljenje ili glasanje u vršenju svoje poslaničke funkcije." Ovo je iz Ustava, član 103. Pošto je V.I. za skupštinskom govornicom nešto što jeste njegovo mišljenje, on se uopšte ne može krivično goniti (za ove stvari ni skupština ne može da ukine imunitet). Dakle, na žalost, D.F. je u pravu, a Republički tužilac se (pokazalo se još jednom) više bavi politikom nego pravom.

vajsberg

pre 15 godina

OK, 'ajde, vazi, ne moze da odgovara jer ima imunitet.
Samo, ako se ne varam, ispravite me ako gresim - taj imunitet ne ukljucuje krivicna dela za koje je zaprecena kazna zatvora 5 godina i vise?
Mislim da ima dovoljno istorijskih razloga da se u Srbiji vec i za osnovni oblik krivicnog dela sirenja nacionalne, rasne i verske mrznje i netrpeljivosti zakonom zapreti kaznom do 10 godina zatvora.

Običan gradjanin

pre 15 godina

E sada je gospodja Filipovski potpuno iskrena u svojoj izjavi. Na žalost sem što poslanici ne odgovaraju nikome za ono što pričaju u skupštini, oni nikome ne odgovaraju ni za ono što rade - i u skupštini i van nje. ZATO SMO TU GDE JESMO - U RUPI !!!!

Dusan

pre 15 godina

Posle prvih psovki (mislim protiv novinara b92) u NORMALNIM, CIVILIZOVANIM zemljama njegova politicka karijera bi bila zavrsena. No nije on prvi, takav je bio i Seselj i pola radikala. Dosta bre primitivizma...

Dragan

pre 15 godina

Zaista je neverovatno koliko mnogi ljudi u nasoj zemlji ne poznaju ustav i zakone.Bez obzira sta msilili o Ilicu i Filipovskoj, ona je u ovom slucaju APSOLUTNO u pravu.Ustav i zakoni predvidjaju apsolutni imunitet poslanika za ono sto IZGOVORE na sednici!Takozvano ukidanje imuniteta je za one poslnike koji ucine krivicno delo koje je nevezano za njih posao obavljanja duznosti narodnog poslanika.A za ono sto IZGOVORE na sednici skupsine posalnici ne mogu da odgovaraju!!!To zna svaki pravnik, politikolog, i zaista je neverovatno da to ne zna tuzilac.Takva je praksa u vecini zemalja da bi poslanici bili nezavisni i slobodni u obavlajnu svog posla.Svidelo se nekome ili ne, ovo je surova i cista ISTINA

Petar

pre 15 godina

".....a Ilić je objasnio da je mislio da nije u redu da na proslavu poziva ministar, već to treba da učine predsednik i premijer." Ето како виспрени српски сељак, кад се нађе на власти уме да преврне ствар - ко чарапу.
А Филиповска (без г-ђа) је бисер над бисерима. Уосталом у нашој "Народној" квази-скупштини се толико лупета, без икакве одговотности према том народу и бирачима, да и Вељине говоранције могу да прођу без последица по њега.
Само чекамо да, поред бабећих клетви, чујемо и репертоар псовки са "скупштинске" говорнице. Једва чекамо следећи наставак серије о Џорџу.

superstar

pre 15 godina

Nema pojma ova Filipovska - svi mogu da odgovaraju ukljucujuci tu i poslanike pa cak i predsednika drzave. Doduse poslanici imaju imunitet tako da ako se ne odazovu sudskom pozivu policija ne moze da ih privodi. Ali isto tako i skupstina ima kapacitet da taj imunitet ukida po potrebi - a ona izjava je svakako nesto sto bi cak i nasa skupstina tesko mogla da odbaci kao razlog za ukidanje imuniteta. Druga je stvar sto Filipovska u svojoj bahatosti pokusava da ono sto je Ilic rekao podvede pod verbalni delikt i da ovu aferu predstavi kao nekakvu hajku. Hajka je ono sto Ilic radi i to hajka na zdrav razum.

Bojan

pre 15 godina

Ne zaboravite sve izrecene bljuvotine u proteklih nekoliko godina koje je izrekao isti taj Ilic. On sigurno ne predstavlja Srbiju kakva bi ona trebala da bude. Skinite mu imunitet... pa da nastavimo...

Vladimir

pre 15 godina

Kakav kukavičluk i licemerje da sada izjavljuju da su drugačuje mislili! Pa držite se svojih uvreda ili zamolite izvinjenje, al nemojte juče jedno, a danas drugo!

Biljojed

pre 15 godina

Zapravo, umesto sto kukaju kako neko hoce da im dodje glave, bilo bi bolje da konacno shvate da zive u 21. veku i da pocnu i oni, a narocito njihov predsednik, da postuju pravila drustvenog ponasanja. Jer vreme polarizacije drustvene scene je pocelo, a vecina Srbije ipak zeli NAPRED, a ne nazad u mrak nekulture.

Norm-alan

pre 15 godina

...Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.

Ako je istina onda lose nam se pise!
Onda u parlamentu nema nijedno odgovorno lice?

Velja

pre 15 godina

Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.

Ako im je ovo jedini argument da nije kriv, onda su na nasoj strani :)))

Slobodni Sloba

pre 15 godina

Postovana gospodo iz stranke kojoj je osnivac i pretsednik najbahaiji i najprimitivniji covek, koji se ikada pojavio u samom politickom vrhu Srbije.
Bilo bi to u stilu tog istog Velje Ilica, kada bi neko pozeleo da se iz bolnice i ne vrati u aktivnu sluzbu, ali bi ti ljudi koji okruzuju doticnog morali da shvate da je civilizovanijem delu srpskog pucanstva taj isti covek dizao pritisak i svojom (neopevanom) bahatoscu uzrokovao da mnogi potraze pomoc lekara.
Posebno bi gospodja Flipovska morala da shvati da iako postoji "hajka" na njihovog stranackog lidera, da je tu hajku protiv samoga sebe i podigao sam Velja Ilic za koga stvarno ne mogu ni da pomislim da napisem "gospodin", kao sto to nisam mogao nikad da kazem ili napisem za veoma slicnog Vojislava Seselja.

bezimena

pre 15 godina

Još je poznatije da su svi gradjani pred zakonom jednaki, te da se poslaniku Iliću može skinuti poslanički imunitet (ne znam ni zašto postoji) kako bi bio slobodan da za svoje postupke odgovara pred sudom!

draganzr

pre 15 godina

Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.
Da li to znaci da za njih zakon ne vazi, i da je legitimno sa govornice siriti sve oblike mrznje i destukcije?
Ako je to istina onda je Srbija daleko od zdravog drustva.

Broj 1

pre 15 godina

"... da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom."

Eh, što nešto nisam poslanik, pa da skrešem u brk svakome!

Po kom to zakonu, uredbi, pravilniku ili čemo god neko ima pravo da nekažnjeno preti, širi mržnju, laže... samo zato što je za skupštinskom govornicom!?

Trebalo bi da je upravo obrnuto: poslanici su ljudi u koje su uperene oči nas običnih građana, zbog toga bi trebalo triput da odmere svaku reč.

Nešto je strašno naopako u ovog državi, a parlament, kao izlog i ogledalo države, to svakodnevno i dokazuje.

draganzr

pre 15 godina

Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.
Da li to znaci da za njih zakon ne vazi, i da je legitimno sa govornice siriti sve oblike mrznje i destukcije?
Ako je to istina onda je Srbija daleko od zdravog drustva.

bezimena

pre 15 godina

Još je poznatije da su svi gradjani pred zakonom jednaki, te da se poslaniku Iliću može skinuti poslanički imunitet (ne znam ni zašto postoji) kako bi bio slobodan da za svoje postupke odgovara pred sudom!

Slobodni Sloba

pre 15 godina

Postovana gospodo iz stranke kojoj je osnivac i pretsednik najbahaiji i najprimitivniji covek, koji se ikada pojavio u samom politickom vrhu Srbije.
Bilo bi to u stilu tog istog Velje Ilica, kada bi neko pozeleo da se iz bolnice i ne vrati u aktivnu sluzbu, ali bi ti ljudi koji okruzuju doticnog morali da shvate da je civilizovanijem delu srpskog pucanstva taj isti covek dizao pritisak i svojom (neopevanom) bahatoscu uzrokovao da mnogi potraze pomoc lekara.
Posebno bi gospodja Flipovska morala da shvati da iako postoji "hajka" na njihovog stranackog lidera, da je tu hajku protiv samoga sebe i podigao sam Velja Ilic za koga stvarno ne mogu ni da pomislim da napisem "gospodin", kao sto to nisam mogao nikad da kazem ili napisem za veoma slicnog Vojislava Seselja.

Norm-alan

pre 15 godina

...Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.

Ako je istina onda lose nam se pise!
Onda u parlamentu nema nijedno odgovorno lice?

Broj 1

pre 15 godina

"... da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom."

Eh, što nešto nisam poslanik, pa da skrešem u brk svakome!

Po kom to zakonu, uredbi, pravilniku ili čemo god neko ima pravo da nekažnjeno preti, širi mržnju, laže... samo zato što je za skupštinskom govornicom!?

Trebalo bi da je upravo obrnuto: poslanici su ljudi u koje su uperene oči nas običnih građana, zbog toga bi trebalo triput da odmere svaku reč.

Nešto je strašno naopako u ovog državi, a parlament, kao izlog i ogledalo države, to svakodnevno i dokazuje.

Velja

pre 15 godina

Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.

Ako im je ovo jedini argument da nije kriv, onda su na nasoj strani :)))

Bojan

pre 15 godina

Ne zaboravite sve izrecene bljuvotine u proteklih nekoliko godina koje je izrekao isti taj Ilic. On sigurno ne predstavlja Srbiju kakva bi ona trebala da bude. Skinite mu imunitet... pa da nastavimo...

Vladimir

pre 15 godina

Kakav kukavičluk i licemerje da sada izjavljuju da su drugačuje mislili! Pa držite se svojih uvreda ili zamolite izvinjenje, al nemojte juče jedno, a danas drugo!

superstar

pre 15 godina

Nema pojma ova Filipovska - svi mogu da odgovaraju ukljucujuci tu i poslanike pa cak i predsednika drzave. Doduse poslanici imaju imunitet tako da ako se ne odazovu sudskom pozivu policija ne moze da ih privodi. Ali isto tako i skupstina ima kapacitet da taj imunitet ukida po potrebi - a ona izjava je svakako nesto sto bi cak i nasa skupstina tesko mogla da odbaci kao razlog za ukidanje imuniteta. Druga je stvar sto Filipovska u svojoj bahatosti pokusava da ono sto je Ilic rekao podvede pod verbalni delikt i da ovu aferu predstavi kao nekakvu hajku. Hajka je ono sto Ilic radi i to hajka na zdrav razum.

Običan gradjanin

pre 15 godina

E sada je gospodja Filipovski potpuno iskrena u svojoj izjavi. Na žalost sem što poslanici ne odgovaraju nikome za ono što pričaju u skupštini, oni nikome ne odgovaraju ni za ono što rade - i u skupštini i van nje. ZATO SMO TU GDE JESMO - U RUPI !!!!

Biljojed

pre 15 godina

Zapravo, umesto sto kukaju kako neko hoce da im dodje glave, bilo bi bolje da konacno shvate da zive u 21. veku i da pocnu i oni, a narocito njihov predsednik, da postuju pravila drustvenog ponasanja. Jer vreme polarizacije drustvene scene je pocelo, a vecina Srbije ipak zeli NAPRED, a ne nazad u mrak nekulture.

Oprem!

pre 15 godina

Mislio je Ilic na Ljajica kao pripadnika islamske veroispovesti a ne ministra. Da sam u pravu, govore njegove reci: da covek koji se zove Rasim Ljajic poziva na proslavu! Nije dakle rekao ministar Ljajic, vec covek koji se zove Ljajic. Pametnome dosta, a Ilica tizuti za govor mrznje!
Pozdrav svima

metil

pre 15 godina

Nije hajka, nego uvod u skidanje imuniteta, pritvor i sudjenje za izazivanje verske i nacionalne mrznje. Kao otezavajuca okolnost bi trebalo uzeti da je poslanik ilic za izazivanje mrznje koristio svoj polozaj narodnog poslanika; nadajmo se kazni od sedam-osam godina.

vajsberg

pre 15 godina

OK, 'ajde, vazi, ne moze da odgovara jer ima imunitet.
Samo, ako se ne varam, ispravite me ako gresim - taj imunitet ne ukljucuje krivicna dela za koje je zaprecena kazna zatvora 5 godina i vise?
Mislim da ima dovoljno istorijskih razloga da se u Srbiji vec i za osnovni oblik krivicnog dela sirenja nacionalne, rasne i verske mrznje i netrpeljivosti zakonom zapreti kaznom do 10 godina zatvora.

And

pre 15 godina

Holandija ima 16.5 mil. stanovnika i 150 poslanika, Srbija ima 10 mil. stanovnika i 250 poslanika.
Nama bar za 100-tinak poslanika ne treba nikakav imunitet.

Dusan

pre 15 godina

Posle prvih psovki (mislim protiv novinara b92) u NORMALNIM, CIVILIZOVANIM zemljama njegova politicka karijera bi bila zavrsena. No nije on prvi, takav je bio i Seselj i pola radikala. Dosta bre primitivizma...

hajka

pre 15 godina

Nastavak hajke nad Ilicem - zanimljivo. A to sto on vrsi hajku nad gradjanima, tako sto ih podcenjuje i omalovazava - da nisu dobro culi njegovo izlaganje, to nema veze. Poenta je u tome sto NS pada rejting, pa se sada ne biraju sredstva za opstanak,a Ilic se odlucio za nacinalizam. Nikako da se shvati da on steti samoj Srbiji i njenim gradjanima.

Ovca bez novca!

pre 15 godina

Pa menjajte zakon! A necete? Pa naravno, kad ste oteli drzavu od naroda, zasto bi nesto menjali? Nista vam ne fali, malo glumite svadju jedni sa drugima, tek da ovce imaju sta da pasu! A tako je i u drugim drzavama, da poslanici ne odgovaraju za to sto govore? Pa to je zato sto su i u tim drzavama poslanici oteli drzavu od naroda! A to im treba da bi mogli da rade svoj posao? Dobro, onda bar znamo sta im je posao! Ako nekom treba neodgovornost (ne snosenje odgovornosti jeste neodgovornost) da bi radio svoj posao, sta je onda njegov posao? Njegov posao je onda kriminal, a ne zakonodavstvo. Oni moraju prvi medju gradjanima da odgovaraju za svaku izgovorenu rec, za najmanji pokret na licu, jer ih gleda cela zemlja i jer imaju uticaj na javno mnjenje i stoga sto odlucuju o sudbinama miliona ljudi! A nisu ni psihijatrijski pregled prosli, a da li su pijani ili nadrogirani dok divljaju po Skupstini i balave o svemu osim o onom za sta uzimaju ogromne pare, o tome ce, valjda, medjusobno da vode racuna - pa ce i da nam kazu?! Jeste, zato sto su tako "odgovorni" zato su i izglasali da im niko nista ne moze i da ih bas briga i za zakon i za to sta ko misli o tome sta rade. Doduse, malo se zabrinu pred izbore, tek da ovce podignu glave sa zelene trave. Sta me briga kako sisaju ovce u drugim drzavama, ja sam ovca u ovoj drzavi i hocu da znam kako ce mene da sisaju! Kako drugi hoce da zive u svojim drzavama, neka sami odluce, ja hocu da zivim u drzavi po meri coveka!

Gradjani koji su se okupili u "Novu Srbiju" neka Bogu zahvale sto se tuzilac latio njihove sudbine, jer ako on ne potera hajku na njih, poterace ovaj narod! Pa dokle takvi da nam prodaju primitivizam i izivljavanje kao civilizovanost i milosrdje?! Prodaju, da - za to uzimaju pare!

sloba

pre 15 godina

Mislim da sa g-dinu Ilicu njegova "bolest" namestila bas kad mu je bila najpotrebnija. Sto kazu nasi drugari Amerikanci: "Good timing!" Previse dobar!

Petar

pre 15 godina

".....a Ilić je objasnio da je mislio da nije u redu da na proslavu poziva ministar, već to treba da učine predsednik i premijer." Ето како виспрени српски сељак, кад се нађе на власти уме да преврне ствар - ко чарапу.
А Филиповска (без г-ђа) је бисер над бисерима. Уосталом у нашој "Народној" квази-скупштини се толико лупета, без икакве одговотности према том народу и бирачима, да и Вељине говоранције могу да прођу без последица по њега.
Само чекамо да, поред бабећих клетви, чујемо и репертоар псовки са "скупштинске" говорнице. Једва чекамо следећи наставак серије о Џорџу.

DejanB

pre 15 godina

Sećate li se kako je Ilić odgovorio na ono njegovo telefonsko psovanje Olje Bećković: "Ma, to je montaža." I sada će da smisli nešto slično, samo da smisli.

Dragan

pre 15 godina

Zaista je neverovatno koliko mnogi ljudi u nasoj zemlji ne poznaju ustav i zakone.Bez obzira sta msilili o Ilicu i Filipovskoj, ona je u ovom slucaju APSOLUTNO u pravu.Ustav i zakoni predvidjaju apsolutni imunitet poslanika za ono sto IZGOVORE na sednici!Takozvano ukidanje imuniteta je za one poslnike koji ucine krivicno delo koje je nevezano za njih posao obavljanja duznosti narodnog poslanika.A za ono sto IZGOVORE na sednici skupsine posalnici ne mogu da odgovaraju!!!To zna svaki pravnik, politikolog, i zaista je neverovatno da to ne zna tuzilac.Takva je praksa u vecini zemalja da bi poslanici bili nezavisni i slobodni u obavlajnu svog posla.Svidelo se nekome ili ne, ovo je surova i cista ISTINA

german

pre 15 godina

"Narodni poslanik ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost za izraženo mišljenje ili glasanje u vršenju svoje poslaničke funkcije." Ovo je iz Ustava, član 103. Pošto je V.I. za skupštinskom govornicom nešto što jeste njegovo mišljenje, on se uopšte ne može krivično goniti (za ove stvari ni skupština ne može da ukine imunitet). Dakle, na žalost, D.F. je u pravu, a Republički tužilac se (pokazalo se još jednom) više bavi politikom nego pravom.

milos

pre 15 godina

Zalosno je sto nam je taj "gospodin" i "magistar" bio ministar u vladi dr.Kostunice dosta dugo. Cak je i proglasavan za najboljeg ministra u toj vladi,bez obzira na sve afere koje su se dogadale za vreme kad je on pravio puteve. Jocic i njegova ekipa kradu pare od putarina ,a Velji krivo sto nisu kraduckali pomalo pa bi sve bilo OK, Sarancic u zeleznici narucuje vozove bez tendera preko SZR-a Velja ih brani,usput uspije i da magistrira u Cacku-svi smo videli kako. O prostackim uvredama i tuci novinara ne treba ni pricati,i sad je protiv njega hajka...

Kaća

pre 15 godina

Stvarno je lepo biti poslanik. Lepa plata, uživaš a ništa neradiš, puno benificija a možeš da radiš šta hoćeš i da kažeš šta hoćeš a za ništa ne odgovaraš. A dok se skine imunitet "lipši mago dok trava ne naraste", slegla se prašina. Potpuno se slažem da gosp. Ilić treba da odgovara bar jednom za ono što je izjavio tj. uradio pa će drugi put i on i njemu slični paziti šta rade. A to što mu je pozlilo žao mi je i dobro je što mu je bolje a čini mi se da je posle sednice u Skupštini shvatio šta je uradio pa je to i verovatno bio uzrok što mu je pozlilo kako bi se sve zataškalo. Ali čim se oporavi odmah treba pokrenuti postupak i kazniti ga za ono šta je uradio. A gospođi Filipovski treba da je jasno da nema govora o hajki, samo je narodu dosta šenlučenja, vređanja, narikanja nekulturnog i nevaspitanog ponašanja za govornicom u Skupštini.

sliv56

pre 15 godina

Totalna marginalizacija Vojislava Kostunice,razbijanje najjace politicke stranke u Srbiji,sada je na redu Nova Srbija i Ilic?
Cudna je ova srpska demokratija!
Da li je ovo demokratija ili diktatura podvuceno ZUTO!?
Orcenite sami,mozda jednog dana opet bude KASNO!!

Mira

pre 15 godina

Jovo Bakic analizira diskurs Velimira Ilica i tom prilikom u svom diskursu pokazuje izrazitu netrpeljivost prema Ilicu. Sada je red da se analizira diskurs J. Bakica, koji izgleda kao neko ko je dobio zadatak da iskaze ovo veceras. Molim da jedan strucnjak analizira sto pre i javno ono sto je izgovorio J. Bakic, jer smatram da sada on, za uzvrat, vodi ka raspirivanju losih emocija. Bio bi red, kada smo kao gradjani veceras pohvaljeni da se bolje ponasamo od poslanika, krenemo u obrnutom smeru od njih i da zapocnemo sa pozivom na normalnije i tolerantnije ponasanje. Pri tome se podrazumeva da takvo ponasanje treba da imaju i neki ucesnici u vasoj emisiji. Pozdrav.

Dragan

pre 15 godina

Zaista je neverovatno koliko mnogi ljudi u nasoj zemlji ne poznaju ustav i zakone.Bez obzira sta msilili o Ilicu i Filipovskoj, ona je u ovom slucaju APSOLUTNO u pravu.Ustav i zakoni predvidjaju apsolutni imunitet poslanika za ono sto IZGOVORE na sednici!Takozvano ukidanje imuniteta je za one poslnike koji ucine krivicno delo koje je nevezano za njih posao obavljanja duznosti narodnog poslanika.A za ono sto IZGOVORE na sednici skupsine posalnici ne mogu da odgovaraju!!!To zna svaki pravnik, politikolog, i zaista je neverovatno da to ne zna tuzilac.Takva je praksa u vecini zemalja da bi poslanici bili nezavisni i slobodni u obavlajnu svog posla.Svidelo se nekome ili ne, ovo je surova i cista ISTINA

german

pre 15 godina

"Narodni poslanik ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost za izraženo mišljenje ili glasanje u vršenju svoje poslaničke funkcije." Ovo je iz Ustava, član 103. Pošto je V.I. za skupštinskom govornicom nešto što jeste njegovo mišljenje, on se uopšte ne može krivično goniti (za ove stvari ni skupština ne može da ukine imunitet). Dakle, na žalost, D.F. je u pravu, a Republički tužilac se (pokazalo se još jednom) više bavi politikom nego pravom.

Slobodni Sloba

pre 15 godina

Postovana gospodo iz stranke kojoj je osnivac i pretsednik najbahaiji i najprimitivniji covek, koji se ikada pojavio u samom politickom vrhu Srbije.
Bilo bi to u stilu tog istog Velje Ilica, kada bi neko pozeleo da se iz bolnice i ne vrati u aktivnu sluzbu, ali bi ti ljudi koji okruzuju doticnog morali da shvate da je civilizovanijem delu srpskog pucanstva taj isti covek dizao pritisak i svojom (neopevanom) bahatoscu uzrokovao da mnogi potraze pomoc lekara.
Posebno bi gospodja Flipovska morala da shvati da iako postoji "hajka" na njihovog stranackog lidera, da je tu hajku protiv samoga sebe i podigao sam Velja Ilic za koga stvarno ne mogu ni da pomislim da napisem "gospodin", kao sto to nisam mogao nikad da kazem ili napisem za veoma slicnog Vojislava Seselja.

bezimena

pre 15 godina

Još je poznatije da su svi gradjani pred zakonom jednaki, te da se poslaniku Iliću može skinuti poslanički imunitet (ne znam ni zašto postoji) kako bi bio slobodan da za svoje postupke odgovara pred sudom!

draganzr

pre 15 godina

Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.
Da li to znaci da za njih zakon ne vazi, i da je legitimno sa govornice siriti sve oblike mrznje i destukcije?
Ako je to istina onda je Srbija daleko od zdravog drustva.

Velja

pre 15 godina

Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.

Ako im je ovo jedini argument da nije kriv, onda su na nasoj strani :)))

Bojan

pre 15 godina

Ne zaboravite sve izrecene bljuvotine u proteklih nekoliko godina koje je izrekao isti taj Ilic. On sigurno ne predstavlja Srbiju kakva bi ona trebala da bude. Skinite mu imunitet... pa da nastavimo...

Ovca bez novca!

pre 15 godina

Pa menjajte zakon! A necete? Pa naravno, kad ste oteli drzavu od naroda, zasto bi nesto menjali? Nista vam ne fali, malo glumite svadju jedni sa drugima, tek da ovce imaju sta da pasu! A tako je i u drugim drzavama, da poslanici ne odgovaraju za to sto govore? Pa to je zato sto su i u tim drzavama poslanici oteli drzavu od naroda! A to im treba da bi mogli da rade svoj posao? Dobro, onda bar znamo sta im je posao! Ako nekom treba neodgovornost (ne snosenje odgovornosti jeste neodgovornost) da bi radio svoj posao, sta je onda njegov posao? Njegov posao je onda kriminal, a ne zakonodavstvo. Oni moraju prvi medju gradjanima da odgovaraju za svaku izgovorenu rec, za najmanji pokret na licu, jer ih gleda cela zemlja i jer imaju uticaj na javno mnjenje i stoga sto odlucuju o sudbinama miliona ljudi! A nisu ni psihijatrijski pregled prosli, a da li su pijani ili nadrogirani dok divljaju po Skupstini i balave o svemu osim o onom za sta uzimaju ogromne pare, o tome ce, valjda, medjusobno da vode racuna - pa ce i da nam kazu?! Jeste, zato sto su tako "odgovorni" zato su i izglasali da im niko nista ne moze i da ih bas briga i za zakon i za to sta ko misli o tome sta rade. Doduse, malo se zabrinu pred izbore, tek da ovce podignu glave sa zelene trave. Sta me briga kako sisaju ovce u drugim drzavama, ja sam ovca u ovoj drzavi i hocu da znam kako ce mene da sisaju! Kako drugi hoce da zive u svojim drzavama, neka sami odluce, ja hocu da zivim u drzavi po meri coveka!

Gradjani koji su se okupili u "Novu Srbiju" neka Bogu zahvale sto se tuzilac latio njihove sudbine, jer ako on ne potera hajku na njih, poterace ovaj narod! Pa dokle takvi da nam prodaju primitivizam i izivljavanje kao civilizovanost i milosrdje?! Prodaju, da - za to uzimaju pare!

sloba

pre 15 godina

Mislim da sa g-dinu Ilicu njegova "bolest" namestila bas kad mu je bila najpotrebnija. Sto kazu nasi drugari Amerikanci: "Good timing!" Previse dobar!

sliv56

pre 15 godina

Totalna marginalizacija Vojislava Kostunice,razbijanje najjace politicke stranke u Srbiji,sada je na redu Nova Srbija i Ilic?
Cudna je ova srpska demokratija!
Da li je ovo demokratija ili diktatura podvuceno ZUTO!?
Orcenite sami,mozda jednog dana opet bude KASNO!!

Broj 1

pre 15 godina

"... da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom."

Eh, što nešto nisam poslanik, pa da skrešem u brk svakome!

Po kom to zakonu, uredbi, pravilniku ili čemo god neko ima pravo da nekažnjeno preti, širi mržnju, laže... samo zato što je za skupštinskom govornicom!?

Trebalo bi da je upravo obrnuto: poslanici su ljudi u koje su uperene oči nas običnih građana, zbog toga bi trebalo triput da odmere svaku reč.

Nešto je strašno naopako u ovog državi, a parlament, kao izlog i ogledalo države, to svakodnevno i dokazuje.

Norm-alan

pre 15 godina

...Filipovska je rekla da je "dobro poznato" da poslanik ne može odgovarati za ono što izgovori za govornicom.

Ako je istina onda lose nam se pise!
Onda u parlamentu nema nijedno odgovorno lice?

Biljojed

pre 15 godina

Zapravo, umesto sto kukaju kako neko hoce da im dodje glave, bilo bi bolje da konacno shvate da zive u 21. veku i da pocnu i oni, a narocito njihov predsednik, da postuju pravila drustvenog ponasanja. Jer vreme polarizacije drustvene scene je pocelo, a vecina Srbije ipak zeli NAPRED, a ne nazad u mrak nekulture.

Vladimir

pre 15 godina

Kakav kukavičluk i licemerje da sada izjavljuju da su drugačuje mislili! Pa držite se svojih uvreda ili zamolite izvinjenje, al nemojte juče jedno, a danas drugo!

metil

pre 15 godina

Nije hajka, nego uvod u skidanje imuniteta, pritvor i sudjenje za izazivanje verske i nacionalne mrznje. Kao otezavajuca okolnost bi trebalo uzeti da je poslanik ilic za izazivanje mrznje koristio svoj polozaj narodnog poslanika; nadajmo se kazni od sedam-osam godina.

superstar

pre 15 godina

Nema pojma ova Filipovska - svi mogu da odgovaraju ukljucujuci tu i poslanike pa cak i predsednika drzave. Doduse poslanici imaju imunitet tako da ako se ne odazovu sudskom pozivu policija ne moze da ih privodi. Ali isto tako i skupstina ima kapacitet da taj imunitet ukida po potrebi - a ona izjava je svakako nesto sto bi cak i nasa skupstina tesko mogla da odbaci kao razlog za ukidanje imuniteta. Druga je stvar sto Filipovska u svojoj bahatosti pokusava da ono sto je Ilic rekao podvede pod verbalni delikt i da ovu aferu predstavi kao nekakvu hajku. Hajka je ono sto Ilic radi i to hajka na zdrav razum.

Dusan

pre 15 godina

Posle prvih psovki (mislim protiv novinara b92) u NORMALNIM, CIVILIZOVANIM zemljama njegova politicka karijera bi bila zavrsena. No nije on prvi, takav je bio i Seselj i pola radikala. Dosta bre primitivizma...

vajsberg

pre 15 godina

OK, 'ajde, vazi, ne moze da odgovara jer ima imunitet.
Samo, ako se ne varam, ispravite me ako gresim - taj imunitet ne ukljucuje krivicna dela za koje je zaprecena kazna zatvora 5 godina i vise?
Mislim da ima dovoljno istorijskih razloga da se u Srbiji vec i za osnovni oblik krivicnog dela sirenja nacionalne, rasne i verske mrznje i netrpeljivosti zakonom zapreti kaznom do 10 godina zatvora.

hajka

pre 15 godina

Nastavak hajke nad Ilicem - zanimljivo. A to sto on vrsi hajku nad gradjanima, tako sto ih podcenjuje i omalovazava - da nisu dobro culi njegovo izlaganje, to nema veze. Poenta je u tome sto NS pada rejting, pa se sada ne biraju sredstva za opstanak,a Ilic se odlucio za nacinalizam. Nikako da se shvati da on steti samoj Srbiji i njenim gradjanima.

Oprem!

pre 15 godina

Mislio je Ilic na Ljajica kao pripadnika islamske veroispovesti a ne ministra. Da sam u pravu, govore njegove reci: da covek koji se zove Rasim Ljajic poziva na proslavu! Nije dakle rekao ministar Ljajic, vec covek koji se zove Ljajic. Pametnome dosta, a Ilica tizuti za govor mrznje!
Pozdrav svima

Mira

pre 15 godina

Jovo Bakic analizira diskurs Velimira Ilica i tom prilikom u svom diskursu pokazuje izrazitu netrpeljivost prema Ilicu. Sada je red da se analizira diskurs J. Bakica, koji izgleda kao neko ko je dobio zadatak da iskaze ovo veceras. Molim da jedan strucnjak analizira sto pre i javno ono sto je izgovorio J. Bakic, jer smatram da sada on, za uzvrat, vodi ka raspirivanju losih emocija. Bio bi red, kada smo kao gradjani veceras pohvaljeni da se bolje ponasamo od poslanika, krenemo u obrnutom smeru od njih i da zapocnemo sa pozivom na normalnije i tolerantnije ponasanje. Pri tome se podrazumeva da takvo ponasanje treba da imaju i neki ucesnici u vasoj emisiji. Pozdrav.

Običan gradjanin

pre 15 godina

E sada je gospodja Filipovski potpuno iskrena u svojoj izjavi. Na žalost sem što poslanici ne odgovaraju nikome za ono što pričaju u skupštini, oni nikome ne odgovaraju ni za ono što rade - i u skupštini i van nje. ZATO SMO TU GDE JESMO - U RUPI !!!!

DejanB

pre 15 godina

Sećate li se kako je Ilić odgovorio na ono njegovo telefonsko psovanje Olje Bećković: "Ma, to je montaža." I sada će da smisli nešto slično, samo da smisli.

Petar

pre 15 godina

".....a Ilić je objasnio da je mislio da nije u redu da na proslavu poziva ministar, već to treba da učine predsednik i premijer." Ето како виспрени српски сељак, кад се нађе на власти уме да преврне ствар - ко чарапу.
А Филиповска (без г-ђа) је бисер над бисерима. Уосталом у нашој "Народној" квази-скупштини се толико лупета, без икакве одговотности према том народу и бирачима, да и Вељине говоранције могу да прођу без последица по њега.
Само чекамо да, поред бабећих клетви, чујемо и репертоар псовки са "скупштинске" говорнице. Једва чекамо следећи наставак серије о Џорџу.

milos

pre 15 godina

Zalosno je sto nam je taj "gospodin" i "magistar" bio ministar u vladi dr.Kostunice dosta dugo. Cak je i proglasavan za najboljeg ministra u toj vladi,bez obzira na sve afere koje su se dogadale za vreme kad je on pravio puteve. Jocic i njegova ekipa kradu pare od putarina ,a Velji krivo sto nisu kraduckali pomalo pa bi sve bilo OK, Sarancic u zeleznici narucuje vozove bez tendera preko SZR-a Velja ih brani,usput uspije i da magistrira u Cacku-svi smo videli kako. O prostackim uvredama i tuci novinara ne treba ni pricati,i sad je protiv njega hajka...

And

pre 15 godina

Holandija ima 16.5 mil. stanovnika i 150 poslanika, Srbija ima 10 mil. stanovnika i 250 poslanika.
Nama bar za 100-tinak poslanika ne treba nikakav imunitet.

Kaća

pre 15 godina

Stvarno je lepo biti poslanik. Lepa plata, uživaš a ništa neradiš, puno benificija a možeš da radiš šta hoćeš i da kažeš šta hoćeš a za ništa ne odgovaraš. A dok se skine imunitet "lipši mago dok trava ne naraste", slegla se prašina. Potpuno se slažem da gosp. Ilić treba da odgovara bar jednom za ono što je izjavio tj. uradio pa će drugi put i on i njemu slični paziti šta rade. A to što mu je pozlilo žao mi je i dobro je što mu je bolje a čini mi se da je posle sednice u Skupštini shvatio šta je uradio pa je to i verovatno bio uzrok što mu je pozlilo kako bi se sve zataškalo. Ali čim se oporavi odmah treba pokrenuti postupak i kazniti ga za ono šta je uradio. A gospođi Filipovski treba da je jasno da nema govora o hajki, samo je narodu dosta šenlučenja, vređanja, narikanja nekulturnog i nevaspitanog ponašanja za govornicom u Skupštini.