Dodeljena nagrada "Vitez poziva"

Nagrade "Vitez poziva" ove godine dobili su Slobodan Beljanski, Filip David, Dragoljub Mićunovič, Mihajlo Ramač, Vesna Rakić-Vodinelić i Đuro Šušnjić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2008.

15:50

Default images

Te nagrade nevladina organizacija Liga eksperata dodeljuje za promociju moralnih i profesionalnih vrednosti, značajan stvaralački opus, autonomno i časno delovanje i ponašanje. Nagrada "Vitez poziva" dodeljuje se drugi put, a uručuje je nevladina organizacija Liga eksperata koju su 2000. osnovali članovi Društva sudija Srbije koji su bili razrešeni dužnosti.

Predsednik žirija bio je profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić, a članovi žirija književnica Vida Ognjenović, kao i istaknute javne i naučne ličnosti - Ratko Božović, Vladimir Goati, Žarko Trebješanin, Vojin Dimitrijević i Vlastimir Matejić.

Ovogodišnji dobitnici su advokat i teoretičar prava Slobodan Beljanski, književnik i dramaturg Filip David, političar Dragoljub Mićunović, novinar i publicista Mihajlo Ramač, kao i univerzitetski profesori Vesna Rakić-Vodinelić i Đuro Šušnjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: