Opozicija dala vlastima rok od 7 dana da odgovori da li je za dijalog

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.1999.

18:47

Default images
Ucesnici okruglog stola opozicije, koji je odrzan u cetvrtak u sedistu Demokratskog centra, dali su vlastima rok od sedam dana da jasno odgovore da li prihvataju dijalog sa predstavnicima opozicionih partija u vezi sa raspisivanjem vanrednih demokratskih izbora na svim nivoima. Na sastanku, kojem nisu prisustvovali predstavnici SPO, postignuta je saglasnost da vlast, tretmanom zahteva opozicionih stranaka u Skupstini Srbije, nema stvarnu nameru da prihvati okrugli sto sa opozicijom. Pokusaj da se jedan skupstinski odbor predstavi kao zamena za okrugli sto je neprihvatljiv, istakao je predsednik Demokratskog centra Dragoljub Micunovic. Micunovic je rekao da je SPO ostalim strankama uputio pismo u kojem ih obavestava o toku dosadasnjeg rada skupstinskog Odbora i, u slucaju negativnog odgovora vlasti, iniciranja okupljanja opozicije. Predsednik Demokratskog centra je ocenio da nije lose ako neko ima svoju inicijativu i istakao da ocekuje konsultacije sa SPO ako vlast odbije odrzavanje okruglog stola. Na sastanku opozicije ucestvovali su i predstavnici Gradjanskog saveza Srbije, Demohriscanske stranke Srbije, Demokratske alternative, Nove demokratije, Reformske demokratske stranke Vojvodine, Saborne narodne stranke, Saveza vojvodjanskih Madjara, Socijaldemokratije, Socijaldemokratske unije i Stranke demokratske akcije "Sandzaka".

Vecina u Skupstini Vojvodine, koju cine poslanici SPS-a, JUL-a i Srpske radikalne stranke, odbila je u cetvrtak da raspravlja o zahtevu opozicije za raspisivanje prevremenih izbora na svim nivoima. Poslanicki klub Koalicije "Zajedno" predlozio je da Skupstina Vojvodine zatrazi od parlamenata SRJ i Srbije hitno raspisivanje izbora na svim nivoima. Odbijen je i predlog da pokrajinska Skupstina organizuje okrugli sto vlasti i opozicije o raspisivanju pokrajinskih izbora i oko uslova pod kojima bi ti izbori bili odrzani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: