Šešeljevi savetnici stigli u Hag

Članovi pravnog tima Vojislava Šešelja Slavko Jerković i Zoran Krasić stigli su u Hag.

Izvor: B92

Sreda, 24.09.2008.

15:03

Default images

Sa njima je doputovao i Boris Aleksić, novi član tima, koji je postavljen pošto je Šešelj razrešio te dužnosti Aleksandra Vučića, "u koga više nema poverenja". Prema rečima Jerkovića, savetnici su sami platili dolazak i boravak u Hagu.

Ranije je Sekretarijat Suda odbio to da učini, izrazivši sumnje da Šešelj i članovi njegovog pravnog tima, koji su ujedno i funkcioneri SRS-a ili poslanici u parlamentu Srbije, vreme predviđeno za pripremu odbrane koriste za razrađivanje strategije političkog nastupa u Srbiji.

Jerković je za B92 rekao da ti navodi nisu tačni i da očekuje da će odluka Sekretarijata biti promenjena. On je dodao da pravni tim očekuje da će posetiti Šešelja u pritvoru, kao i da će sutra sedeti s njim u sudnici.

Suđenje Vojislavu Šešelju nastavljeno je svedočenjem zaštićenog svedoka, za koga se, na osnovu nekoliko minuta rasprave koja je bila otvorena za javnost, moglo zaključiti da je iz Hrtkovaca, u Vojvodini.

Iz nekoliko rečenica svedoka proizlazi da je on automobilom prošao pored mesta na kojem je u Hrtkovcima u maju 1992. održan miting SRS-a.

Lider Srpske radikalne stranke optužen je za proterivanje hrvatskog stanovništva iz Hrtkovaca u proleće te godine. Šešelj se tereti za ratne zločine u Hrvatskoj, Bosni i Vojvodini, a na suđenju je u toku izvođenje dokaza Tužilaštva.

Suđenje Vojislavu Šešelju možete pratiti u emisiji Proces TV na Info kanalu TV B92 od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: