Četvrtak, 27.03.2008.

17:39

Krasnići protiv sporazuma

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići usprotivio se predlogu sporazuma ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića.

Izvor: Tanjug

Default images

"Smatramo da je najbolji plan za rešavanje svih problema, svih građana Kosova, i većine i manjine, a posebno srpskih građana, sveobuhvatan dokument posrednika Ahtisarija. Svaki dokument koji nema u vidu dokument Ahtisarija, neozbiljan je i ne nudi rešenje", rekao je Krasnići na konferenciji za novinare u Čaglavici.

Krasnići je kazao kako predlog ministra Samardžića "ometa rešenja".

Samardžić je 16. marta Lariju Rosinu predao predlog Sporazuma o zajedničkom sprovođenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN između UNMIK-a i Srbije. Taj predlog je iz Prištine upućen u sedište UN u Njujorku, odakle se, kako su naveli predstavnici UNMIK-a, očekuju instrukcije o daljim koracima.

Rosin je pre dva dana izjavio da predlog srpskog ministra može biti osnova za razgovor, ali da "mnogi delovi plana nisu u saglasnosti sa mandatom UNMIK-a".

Krasnići je kazao da je dokument ministra za KiM "u potpunoj suprotnosti sa sveobuhvatnim planom Ahtisarija, u suprotnosti je sa planom Euleksa na Kosovu i, na kraju, u potpunoj je suprotnosti sa novostvorenom realnošću na Kosovu, od juna 1999. godine, a posebno od 17. februara 2008. godine".

On je rekao da komunikacija srpske strane o svakom predlogu "mora da bude sa predstavnicima građana Kosova i sa predstavnicima kosovskih institucija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: