Sreda, 01.08.2007.

10:54

Prijava i protiv inspektorke

Policija podnela prijavu protiv vodoprivredne inspektorke za Kolubarski okrug jer nije uzela uzorke prilikom pomora u Obnici.

Izvor: Beta

Default images

Kako je potvrđeno u valjevskom pravosuđu, Vesna Vujić iz Lajkovca je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja jer prilikom pomora ribe u reci Obnici 17. aprila "nije preduzela mere i radnje da se dođe do uzoraka vode i mrtve ribe iako je za to imala nalog Opštinskog tužilaštva" u Valjevu.

Time je, navodi se u krivičnoj prijavi policije, onemogućeno pravoremeno analiziranje uzoraka i utvrđivanje odgovornosti za trovanje ribe u Obnici.

U kasnije ispitanim uzorcima otkrivena je koncentracija amonijaka gotovo 10 puta veća od graničnih vrednosti dozvoljenih za prirodne vodotokove. Nađeni su i olovo i cink u tragovima, ali iznad dozvoljenih granica.

Mioničko tužilaštvo je od rukovodilaca pogona Sinalka i Vode Voda tražilo planove kako bi moglo da utvrdi odakle je stigla voda koja je izazvala pomor ribe u Toplici 1. aprila 2006.

U mioničkom pravosuđu navode da ni vodoprivredna ni ekološka inspekcija ni nadležni u Ministarstvu nauke i zaštite životne sredine nisu privremeno zabranili rad potencijalnim zagađivačima Toplice iako su ovlašćeni da to urade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: