Sreda, 25.04.2001.

17:32

DJUKANOVIC NAJAVIO MOGUCE ODLAGANJE REFERENDUMA

Izvor: B92

Default images
Ne odricemo se odvajanja, ali datum moze da bude odlozen, izjavio je crnogorski predsednik Milo Djukanovic u intervjuu koji objavljuje torinska „La stampa“, prenosi Blic. Ne priznavajuci razocaranje zbog ishoda izbora Djukanovic je ipak potvrdio da su rezultati drugaciji od ocekivanja, ali je gotovo iskljucio mogucnost razgovora sa Vojislavom Kostunicom opisujuci ga kao „coveka proslosti“. Crnogorski predsednik je, medjutim, izrazio uverenje da je diijalog moguc, kako je rekao, „sa covekom koji zaista predstavlja buducnost Srbije, Zoranom Djindjicem“. Djukanovic je najavio da ce koalicija koju predvodi, verovatno pokusati da postigne savez sa liberalima u parlamentu, priznajuci „da oni imaju vise nacionalnu viziju“ za razliku od „evropske vizije“, koju zastupa sadasnja vlada.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije, Aleksandar Popovic je komentarisuci za Radio B92 Djukanovicevu izjavu o tome ko je covek proslosti a ko buducnosti, rekao da Djukanovic treba da se seti koje je stranke bio clan, "iz koje je stranke njegova sadasnja stranka proistekla (a to je Savez komunista Crne Gore), kao i da se seti ko je bio za diktaturu proleterijata i da onda odgovori da li je on covek buducnosti i da li stvarno veruje da je komunizam buducnost". Popovic je izjavio je da u DOS-u postoji dogovor da u buducim pregovorima ucestvuju i savezna i republicka vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: