ZIZIC: DOK SAM JA PREMIJER, NEMA IZRUCENJA MILOSEVICA HAGU

Izvor: B92

Nedelja, 11.02.2001.

14:38

Default images
Jugoslovenski premijer Zoran Zizic izjavio je da za vreme njegovog mandata bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic nece biti izrucen Haskom tribunalu. U intervjuu Radiju Pljevlje Zizic je rekao da u okviru DOS-a postoje razlicita misljenja po pitanju Milosevicevog izrucenja Haskom tribunalu. “Ima onih koji to nazivaju transferom kao da se radi o obicnom prevozu putnika”, rekao je Zizic dodajuci da "isto tako u DOS-u postoje ljudi i postoje partije, koje su srecom vecinske i znacajne, koje su svjesne da je Slobodan Milosevic pre svega covek koji je bio predsednik SR Jugoslavije i da bi mi bili jedan narod i jedna drzava ispod svakog dostojanstva kada bi se tako ponasali prema predsedjniku drzave koji je u stvari branio suverenitet i integritet te drzave i za koga ne postoje niti ozbiljni razlozi niti ozbiljni argumenti u ovom momentu, da je neposredno i na onaj nacin kako je to predvidjeno pravom, vrsio ratne zlocine". Zizic je kao takve lidere DOS-a naveo predsednika SRJ Vojislava Kostunicu i premijera Srbije Zorana Djindjica. Premijer SRJ je naglasio: "Dok sam ja na celu Savezne vlade, nema ni govora o izrucenju Slobodana Milosevica Hagu", istakavsi da je to i stav Socijalisticke narodne partije ciji je on potpredsednik, prenosi Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: