Šta ko hoće u Vojvodini

G17 plus izgleda neće ući u pokrajinsku vlast. Ova stranka traži da PSS bude isključen iz vojvođanske vlasti, dok DS na to ne pristaje.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2006.

16:58

Default images

G17 plus i Demokratska stranka već duže vreme vode pregovore o proširenju vladajuće koalicije na pokrajinskom nivou. Iako su demokrate spremne da prihvate ulazak G17 plus, kao i Demokratske stranke Srbije, u vojvođansku vladu, te dve stranke pre svog uključenja žele ispunjenje određenih uslova.

Konkretno, G17 plus ne želi da bude u istoj vladi sa PSS-om, kaže potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić: "Ne možemo da budemo u istoj vladi sa pripadnicima Karićeve stranke PSS. Onog časa kad pokrajinska vlada odluči da se liši takvog jednog partnera u vlasti, mi smo spremni da bez ikakvih uslovljavanja pomognemo radu pokrajinske vlade."

Demokratska stranka Srbije takođe ne želi u Vladu sa PSS-om, ali ni sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, koja je takođe član  pokrajinske vladajuće koalicije. DS, sa druge strane, iako otvoren za saradnju, ne želi uslovljavanja. Samim tim, vojvođanske demokrate ne žele ni da isključe iz vlasti stranke sa kojima već nekoliko godina sarađuju, kaže šef poslaničke grupe DS-a u pokrajinskoj skupštini Dragoslav Petrović: "To se ne može ni sa čim uslovljavati, pre svega zato što je sadašnja pokrajinska vlast konstituisana na jasnim reformskim principima i naša je procena da se takva naša uloga ostvaruje uspešno."

U DS-u kažu i da sami ne žele da isključe bilo koga iz vlasti dok god se u radu Vlade poštuje reformski kurs, u čemu, kako kažu, imaju dobru saradnju sa PSS-om. Vladajuća koalicija ima 67, od ukupno 120 pokrajinskih poslanika. Isključenjem PSS-a i uključenjem G17 plus taj broj bi se smanjio na 65, što DS, takođe, ne želi da prihvati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: