Ponedeljak, 08.01.2001.

15:10

NATO I EU U UTORAK O STETNOM DELOVANJU URANIJUMA

Izvor: B92

Default images
Svedski ministar odbrane Bjorn fon Sidou, cija zemlja trenutno predsjedava EU, izjavio je u ponedeljak u Briselu da ce NATO i Evropska unija u utorak i narednih dana odrzati odvojene sastanke na kojima ce biti razmotreni eventualni rizici po zdravlje od municije punjene osiromasenim uranijumom koju su zapadne sile koristile na Balkanu. Sidou je precizirao da je to pitanje dodato dnevnom redu sastanka Politickog i Komiteta za bezbednost EU, na zahtev Grcke i Belgije i da ce u utorak o pitanju uticaja osiromasenog uranijuma raspravljati i Politicki komitet NATO. "To pitanje ce biti razmotreno i u cetvrtak, 11. januara, u susretu sa generalnim sekretarom NATO-a Dzordzom Robertsonom, koji ce doputovati u posetu Stokholmu", rekao je on. "Nije lako brzo doci do definitivnog zakljucka u vezi sa ovim problemom, ali taj proces ce poceti sutra", rekao je Sidou novinarima, prenosi Srna. Svedski ministar odbrane je naveo da evropske vlade imaju malo podataka koji bi mogli da daju odgovor na pitanje o rizicima po zdravlje od osiromasenog uranijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: