FILIP VUJANOVIC O ODNOSIMA SRBIJE I CRNE GORE

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2000.

19:21

Default images
Crnogorski premijer Filip Vujanovic izjavio je podgorickom radiju “Free Montenegro” da “ocekuje da se pregovori sa DOS-om o redefiniciji odnose izmedju Srbije i Crne Gore vrlo brzo nastave u Beogradu”. Nakon prve runde razgovora u Podgorici predstavnici DOS-a, DPS-a i Narodne stranke najavili su formiranje ekspertskih timova koji ce “raditi na novim konstitucionalnim resenjima”. “Ocekujem da ce razgovori biti vrlo brzo, da cemo tada formirati ekspertski tim koji ce raditi na implementaciji sadrzaja nove zajednice, gdje ce se kao osnova uzeti Platforma Crnogorske vlade”, rekao je Vujanovic. Platforma CG vlade koju je 5. avgusta prosle godine uputila Vladi Srbije na razmatranje predvidja decentralizovanu konferedaraciju sa zajednickom monetarnom, odbrambenom i spoljnom politikom. Vujanovic je istakao da je “platforma u tom delu u zajednickom interesu i Srbiji i Crnoj Gori i da ce posluziti kao dobra osnova za razgovore”. “Mi se u Platformi nismo odrekli ministarstva inostranih poslova, spoljna politika je stavljena u nadleznost zajednice, uz neposredno ucesce MIP-ova republika clanica”, rekao je Vujanovic. “Dogovor Srbije i Crne Gore u monetarnoj sferi mora postojati. U CG konvertibilna valuta “vec postoji”, ali i ovo sto sad imamo mislim da nije nespojivo sa funkcionisanjem zajednice – ovde dvovalutni sistem, u Srbiji funkcionisanje dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: