Sredinom februara nastavak dijaloga Beograd-Priština

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.02.2004.

14:45

Default images

Vlada Kosova odredila je radne grupe za nastavak dijaloga između Prištine i Beograda, i to za pitanja sudbine nestalih i kidnapovanih i za oblast energetike, potvrdila je novinarima u Prištini portparol kosovske Vlade, Mimoza Husari. "Vlada Kosova je spremna da započne dijalog sa Beograd sredinom ili najkasnije krajem februara, ali će konačna odluka o svim detaljima predstojećih razgovora biti doneta tek nakon konsultacija sa šefom UNMIK-a Harijem Holkerijem", izjavio je za B92 Iljir Deda, politički savetnik premijera Kosova i vladin koordinator za odnose sa UNMIK-om. "Mi sada očekujemo da se gospodin Holkeri vrati na Kosovo i da nam predloži teme eventualnih razgovora sa vlastima u Beogradu", rekao je Deda, prenosi za B92 novinar UNMIK-radija Zoran Ćulafić.

U konsultacijama sa Holkerijem biće doneta i odluka o mestu održavanja sastanka. Deda je nagovestio da bi Vlada Kosova bila spremna da na dnevni red razgovora sa Beogradom stavi pitanja nestalih lica, energetike, transporta i raseljenih lica. "Vlada želi da do tog dijaloga dođe i mi očekujemo da se predstavnici koalicije Povratak priključe radnim grupama za implementaciju standarda", rekao je Iljir Deda i podsetio da se jedna od radnih grupa za implementaciju standarda bavi upravo pitanjima vezanim za dijalog sa Beogradom. "Naš stav je da bi te sve radne grupe trebalo da budu multietničke", rekao je politički savetnik premijera Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: