Ilić ne isključuje podršku SPS-a

Izvor: B92

Petak, 23.01.2004.

12:02

Default images

Velimir Ilić, lider Nove Srbije, izjavio je za B92 da ne isključuje mogućnost da umesto DS-a, SPS podrži manjinsku vladu tri izborne liste demokratskog bloka: "Neke mogućnosti podrške manjinskoj vladi mogu da postoje i mogu reći da se SPS ipak prečišćava, čisti i može u tome da učestvuje veoma kooperativno, ali očekujemo da će se i DS očistiti posle izborne skupštine, pa da se može sa njima razgovarati na jedan vrlo korektan način. Vlada se mora dobiti, bar da premosti jedan period, jer narod traži da se formira vlada. Niko nije sada za ponovne izbore, u sred zime."

Povodom ideje Dragana Maršićanina da u slučaju izbora, DSS, G17 plus, SPO i Nova Srbija mogu da izađu pred birače kao jedna izborna lista, Velimir Ilić rekao je za B92 da je to interesantan predlog koji bi mogao da se razmatra na sastanku ovih stranaka, kroz dan dva. Ilić je prethodno izjavio da koalicija SPO-NS predlaže da predsednik Skupštine Srbije bude iz DSS-a i izjavio kako veruje da će na sednici 27. januara biti konstituisan Parlament. "Tadić greši ako misli da su izjave o DS napad na celu stranku, jer se radi o pojedncima iz DS koji su neadekvatno obavljali državne funkcije. U novoj Vladi ne mogu biti Čedomir Jovanović, Zoran Živković, Aleksandar Vlahović i Božidar Đelić", rekao je Ilić i dodao da je "stav o manjiskoj Vladi u ovom trenutku logičan jer se ti ljudi guraju da ponovo budu u Vladi."

Upitan da li bi Nova Srbija mogla u predizbornu koalciju sa G17 plus, sa kojom je imala ranije žestokih sukoba, i programski se veoma razlikuje, Ilić je odgovorio: "Tačno je da je bilo mnogo problema u kampanji, tačno je da se programski razlikujemo, ali je tačno i da su neke tehničke koalicije dobre da odrade neki posao sa sporazumima gde bi sve bilo precizirano i strogo definisano. Možemo o tome razgovarati, nijednu ponudu ne treba blanko odbiti, ima mesta za razgovore."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: