G17 Plus i DSS o kandidaturi Mićunovića

Izvor: SRNA

Sreda, 24.09.2003.

08:55

Default images

Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da kandidatura lidera Demokratskog centra Dragoljuba Mićunovića za predsednika Srbije "može biti velika blamaža i za Mićunovića i za DOS" zato što ga može pobediti kandidat radikala Tomislav Nikolić. Dinkić je rekao da izbori "ionako neće uspeti, jer u prvom krugu neće izaći dovoljan broj birača". Dinkić je za Radio 021 izjavio da će za nekoliko nedelja DOS prestati da postoji. On je rekao da G17 plus ima saznanja o odlasku nekoliko stranaka, ali Dinkić nije želeo da otkrije o kojim strankama je reč. On je ocenio da je očigledano da nov Ustav Srbije neće biti donet do februara, jer Ustavna komisija ne može da se sastane, a navodno se očekuje i da će još dva člana Komisije podneti ostavke i da "uskoro možemo očekivati parlamentarne izbore". "Više poslanika u Skupštini Srbije je kontaktiralo G17 plus, jer žele da pređu kod nas. Ako se to desi, Vlada će definitvno izgubiti podršku skupštinske većine i neminovno će biti raspisani parlamentarni izbori", zaključio je Dinkić.

Visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić rekao je u sredu da podrška kandidatu DOS za predsednika Srbije Dragoljubu Mićunoviću za DSS nije personalno pitanje, već generalan stav da se ne podrže predsednički izbori, zakazani za 16. novembar. "Nije bitno ko se kandiduje, već je bitan redosled poteza, koji nije dobar i štetan je za državu" - rekao je Jočić SRNI. Komentarišući izjavu Mićunovića da je u utorak razgovarao sa liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom o tome da se lično kandiduje ili da podrži njegovu kandidaturu, ali da nije dobio odgovor, Jočić je rekao da je sada kasno za priču koja se zove predsednički izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: