Sreda, 24.09.2003.

08:55

G17 Plus i DSS o kandidaturi Mićunovića

Izvor: SRNA

G17 Plus i DSS o kandidaturi Miæunoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

nenad

pre 20 godina

Posmatram Srbiju već 2 godine sa relativne udaljenosti i ono sto mogu da shvatim je da oni koji brane DOS (a i sam sam ucesnik svih demonstracija do 5. oktobra) jako liče na one koji su govorili u doba socijalizma da je sistem dobar ali ne valjaju ljudi. Posle su njih zamenili oni koji su bezuslovno podrzavali Miloševića i njegov režim. Tako i sada mnogi nekritički prihvataju Živkovića i njegovu želju da pošto poto zadži vlast još koji dan jer do nje neće više nikada moći da dođe. Pri tome branitelji DOS-a nemaju nijadan argument u prilog dobrom obavljanju vlasti. A onih protiv je suviše mnogo.

petar

pre 20 godina

Za sada Dinkic nije vlast vec kao i sto je pre bio "bully" onaj koji istrcava dok se drugi susdrzavaju komentara, G17 nema koncept, samo se zaklanja iza nekih prica, imali su vremena da pokazu sta znaju pa nista, ne kazem da je DOS bez mane, kao da nikom nije stalo da se paznja usmeri na ono sto je neophodno a to je konstruktivan pristup radu, pokretanju privredne aktivnosti, zastiti porodice, poboljsanju standarda, to je politicarima nekako sporedno, samo ovakva borba za vlast jako slabo prolazi u svetu.

Djuka

pre 20 godina

Dinkic je potpuno upravu. Prvi put se u zivotu slazem sa njim. Tomislav Nikolic ce zgaziti Micunovica, i to ce biti definitivan kraj za DOS!

stefan

pre 20 godina

Prvo, da je DOS stvarno hteo dobro ovoj drzavi oni ne bi bojkotovali izbore prva 2 puta ali tada su znali da ce da izgube pa onda kao oni nemaju kandidata a mole se bogu da izbori neuspeju sto znaci da vise vole vlast nego dobro ovoj drzavi
Sad kad vec ptice na grani znaju da ova vlast i ova vlada nemaju ni podrsku 25% stanovnistva i svi traze i ocekuju izbore oni daju ove predsednice sto u stvari znaci daj da im nekako zamazemo oci pa da mi vladamo bar jos jednu godinu a sto ce drzava da nastavi da propada kako vec propada u zadnjih godinu dana to nije bitno vazno je da mi vladamo jos jednu godinu

G.

pre 20 godina

Predlog:Ukinuti cenzus od 50% (kao u SAD). Zabraniti rad radikalne stranke (i kandidaturu Nikolica).
Rezultat: Srbija konacno dobija predsednika - Micunovic, sto da ne (zar je Bus, za koga je glasalo par naftasa iz Teksasa i staraca sa Floride, neka premija?)DSS ostaje marginalna stranka kao sto je uvek i bila (sem 2000 zahvaljjujuci DOS-u i Djindjicu). G17+ ne dolazi na vlast jer je sustina njihove (nevladine?!) organizacije nesto drugo a ne borba za vlast gde bi baveci se politikom a ne svojim poslovima Srbija ostala bez eksperata neophodnih za reforme.

sstamato@umich.edu

pre 20 godina

Da li to znaci da bi Nikolic pobedio i Labusa na izborima u slucaju da se Labus kandiduje za predsednika ? Nego, Dinkic je ukapirao da se cilj najlakse postize sa kalasnjikovom u ruci,partizanski(pa, treba ga razumeti, odrastao je u takvoj zemlji), a predpodstavljam da su i drugi konacno ukapirali ko je Dinkic. Inace , Micunovic ima sve kvalitete da bude sjajan predsednik , a sto se tice pada nase proizvodnje, za to najvecu odgovornost treba da snosi opozicija (tu ubrajam pored DSS i G17+). Pametni ce shvatiti zasto , a glupima ne treba ni pokusati objasniti.

IvanS

pre 20 godina

Srbija i dalje razmislja televizorom, a ne svojom glavom.
Kome to jos nije jasno zasto su bas u ovom trenutku, da bi se "postovao Ustav" i izabrala "institucija sistema", neophodni predsednicki izbori? To se vidi ne samo iz aviona, vec i preko okeana, gde se nalazim. Gospodo "reformatori", procitajte danasnju vest o "daljem smanjenju industrijske proizvodnje". Ovo nije novost, vec nesto sto postaje stvarnost danasnje Srbije. Kakav je spoljno trgovinski bilans? kakav je zivotni standard? Hocete li imati struje, hrane, i sl? To su pitanja koja su presudna, a predsednicki izbori, kad vec nisu bili raspisani u februaru, kako nalaze Ustav, su sasvim sporedna stvar. Smicalica koja treba narodu da odvrati paznju od znacajnih zbivanja.
Micun bi trebao da podnese neopozivu ostavku na sve funkcije i za uvek se povuce iz politike, ako na izborima dobije manje glasova od Tomislava Nikolica.

Petar Srdanovic

pre 20 godina

Dinkic se zalaze samo za revolucionarne metode, sto je pogresno i nije demokratski.
Sto lepo ne izadju na izbore i ne pokazu koliko im je poverenje u narodu. Kada sledece godine budu raspisani parlamentarni izbori oni ce traziti predsednicke, i tako u krug. G17 plus nigde u Srbiji nije dobio ni promil glasova na velikom broju lokalnih izbora, tako da im je jasno da u regularnim okolnostima na izborima nemaju sta da traze.

vaki

pre 20 godina

ovaj dinkic pocinje da mi ide na zivce, sve vise lici na crnogorsku opoziciju kojoj je glavni razlog postojanja rusenje rezima mila djukanovica. trude se vec godinama, a nikako da ostvare taj cij, jer narodu nisu predstavili niti jedno konkretno rjesenje za gomilu zivotnih problema. bojim se da ce se dinkic konstantim blacanjem vlade upetljati u nesto slicno i sto mu nece donijeti visok rejting, jer mislim da nam je svima dosta prica i pricica ma koliko da su one tacne ako i dalje moji prijatelji ili rodbina ne mogu sebi da priuste najosnovnije stvari za osrednji zivot. da se razumijemo nemam nista protiv dinkica kao eksperta ili crnogorske opozicije i ne znaci da podrzavam srpsku ili crnogorsku vladu koje bi morale pod hitno da se dozovu pameti...
zalim sto u obije republike ne vidim licnosti koje nude konkretna rjesenja...

Miladin Kostovic

pre 20 godina

Neverovatno negativan naboj kod Dinkica. Kod DSS-a postoji isti takav naboj, stim sto u DSS-u sede nesposobni ljudi, dok je Dinkic i te kako sposoban, ali i krajnje destruktivan. Poznavali smo jednog takvog. Sta fali Micunovicu na mestu predsednika: miran, demokrata, duboko veruje u institucije, protokolaran. Zrtva komunistickog rezima, covek koji veruje u Evropu i demokratiju, a i iskusan. Pa to je zaista ono sto Evropa zeli u nama da vidi. Dinkicu je mesto u banci, jer je tu ne samo OK nego mnogo vise - briljantan. Mada ima i drugih koji to umeju da rade - Kori. Za rukovodjenje drzavom treba neko ko ima mnogo manje ambicije, a mnogo vise iskustva i vere u institucije. Dinkic institucijama veruje samo kada im on rukovodi, to znaci da bi on i njemu slicni na mestu predsednika kreirali drzavu onako kako je oni zele i vide, kao i Milosevic.
Korupcija postoji, sigurno. Mnogo je manja nego nekada. Postojace sve dok primanja ne budu dovoljna da zivis 30+15 dana od jedne plate. I to da zivis, a ne da prezivljavas. Sve ostalo je pitanje prevlasti u politici, i pozicija u drustvu. Aman Dinkicu smiri se. Izbori su uskoro i dobices sigurno vlasti, ali nikad onoliko koliko zelis, jer narod nema jednu glavu i ti nisi Djindjic.

Slobodan Tesic

pre 20 godina

Dinkic prema kome sam licno vise nego ravnodusan, jer ga smatram za jednog od mnogobrojnih prosecnih ekonomista,ima jednu, za nas narod " strasnu" osobinu, a to je da kaze istinu.Na dosadasnjim komentarima se da videti da mnogi od nas jos uvek drze glavu u pesku.Zbog toga smatram da svi trebamo, ako zelimo da sacuvamo zadnjice, tj da nas ne zadesi sudbina zaposlenih na DP Beogradski sajam, da dignemo glave i videt cemo sta nam je ciniti.

boban

pre 20 godina

pa dobro, sta vise hoce daj dinkic? stalno kontra, stalno negativno, stalno djonom. pa zar se tako prikupljaji pristalice? licno nemam nista protiv ni micunovica ni protiv g17, ali se pitam zar je moguce da vise nema pametnog i postenog coveka u ovoj zemlji, koji nam zeli dobro? dokle cemo sami sebe da mrzimo? izmedju sebe se pljuju, psuju, vredjaju....ma, kome to treba? i koga interesuje? hocemo da zivimo normalno ko sav ostali svet: da radimo, da podizemo decu i u miru docekamo starost. zar nije dovoljno sto su nam najlepse godine zivota pojeli strahovi i niske strasti?
hajde dinkicu, budi gospodin. nije povredjen ego najgore sto covek moze da dozivi.

OBLANDA

pre 20 godina

Samo znam da ce moja citava porodica glasati, a i druge cu, koliko god budem mogao, ubedjivati da glasaju. Blamaza je da ovi ljudi iz senke svu svoju energiju upotrebljavaju da blate DOS umesto da na svoj nacin doprinesu poboljsanju razvoja Srbije. Ja za takvu zastitu drzavnih interesa jos nisam cuo. No, Dinkic je drzavi ostavio ekonomsku situaciju na osnovu koje smo dospeli na dno lestvice po tranziciji, pa bi sad zivi od stare "slave". Jos ce ispasti da nas je Kori dovela do ove blamaze. Mazete vi nama oci Dinkicu nema sta.

Pavle

pre 20 godina

Dinkic je apsolutno u pravu: ovo je ne samo velika blamaza DOS-a, vec i potpuna blamaza Micunovica. Koliko se secam, na izborima '97 kad se kandidovao, Micunovic nije uspeo da dobije ni 100.000 glasova. Ne verujem da ce sada uspeti da prebaci 300.000, cak i sa svim "mrtvim glasacima" koji glasaju iz groba i slicnih merifetluka koji jos uvek postoje jer vladajuci DOS namerno nije sredio biracke spiskove.

limojed

pre 20 godina

Izgleda da svako ko ne brani ovu u korupciji ogrezlu vlast je kopija Seselja, Kostunice, neprofesionalan, patriota, trla-baba-lan i ostalo. Daj Cedi i ostalim japi-predatorima na volju pa mozes da zastupas sta zelis (nezavisnu Srbiju, monarhiju, regione, deobu Srbije...) E, cim se zatraze parlamentarni izbori onda smo za neke neprofesionalni, "nisko pali" i sve ostalo. Neki nikako da ukapiraju jedno - BITNE SU OBJEKTIVNE INSTITUCIJE A NE LJUDI, a kako stvari stoje dok je na vlasti ovaj ostatak ostataka DOS-a takvih institucija nece biti.

m

pre 20 godina

Micunovic odavno ima ambiciju da bude predsednik, setite se samo da je on izasao na predsednicke izbore i bio ponizen kad je gro danasnje vlasti, tada opozicije, bojkotovalo izbore. Micunovic je bio energicno protiv Labusove kandidature prosle godine, jer ima ambiciju da ON bude predsednik. On nije pomirljiv, ma kako nas u to ubedjivali, sto se jasno videlo i kad je bez ikakvih argumenata i sasvim divljacki napao Dinkica s deviznim rezervama i narodnim kuhinjama. Niko se sad ne seca "Seseljevskih metoda" koje je tad primenjivao Micunovic ("puna usta demagogije"), a na Dinkica se breca kogod stigne. Lako je kritikovati nekog ko je politicki smenjen, ali dragom holandskom prijatelju treba reci da je Dinkic birao svoj tim koji je radio dobro i da je gotovo ceo taj tim NAPUSTIO NBS zajedno sa Dinkicem, a da je navodni stav Evropske Komisije da Dinkic nije valjao propagandna laz DS-a - raspitajte se samo kako je g. Paten reagovao na cinjenicu da mu je vodja jedne struje DS Ceda Jovanovic sagovornik oko pristupa SCG Evropskoj Uniji, pa ce vam biti jasno koga Evropska Komisija ovde ceni a koga smatra sarenom lazom i manipulatorom.
A sto se tice mogucnosti da Micunovic izgubi od Tome Nikolica, nadam se da ipak nece, mada ponavljam NE BI MU BIO PRVI PUT, vec je gubio od SPS i radikala. Ne vidim nikakvu malicioznost kada Dinkic to kaze javno i otvoreno, posto iovako pola DOS-a tako misli, inace bi gurali nekog ko stvarno moze da pobedi. Sad, verovatno bi se Dinkic radovao ponizenju Micunovica, to je druga stvar i to ne odobravam, ali to valjda nece da radi javno.
Dakle, predsednik sada ne bi znacio mnogo za Srbiju, jer ne bi uspeo da objedini demokratski potencijal zemlje, a to je neophodno za dalji napredak. Objedinjavanje je moguce samo posle parlamentarnih izbora, medjutim ti izbori ce znaciti kraj "sizofrene" DS koja obuhvata i ljude cije je ucesce u vlasti potrebno za napredak ove zemlje i ljude cija je jedina uloga da stite interese prljavog krupnog kapitala. Pokojni predsednik Djindjic je bio jedini sposoban da ove dve funkcije uspesno zonglira na korist i drzave i stranke i krupnih kapitalista, ali posle njega to nije moguce i ove dve struje se moraju diferencirati. Jedna od njih, po mom misljenju, predstavlja ozbiljan demokratski potencijal, a druga kocnicu reformama vecu i od samog DSS-a (ovu stranku sam dugo smatrao najvecim neprijateljem promena jer je popularna i naizgled demokratksa a u sustini je sasvim konzervativna i ne vodi nas tamo gde ja mislim da treba da idemo). Posle izbora ce se znati koja je struja u DS-u preovladjujuca, ona druga struja ce morati napolje, a onda ce se prema tim kriterijumima praviti i nova vladajuca koalicija. Ako pobedi demokratska opcija unutar DS-a, to je sansa za novo objedinjavanje demokratskih snaga, ovog puta bez Duska Mihajlovica i njemu slicnih koji su uvek u vlasti. Ako pobedi ona druga struja, zivecemo po latinoamerickom scenariju, bolje nego pod Milosevicem ali daleko od Evrope, sve do nekih novih demonstracija i nereda... I konacnog dolaska normalne demokratije.

Sasa

pre 20 godina

Mozete da pricate sta hocete protiv Dinkica i ne pada mi na pamet da ga branim ali ovo ne da ce biti blamaza nego je sramota sto covek pod stare dane pristaje da na takav nacin ode sa politicke scene. A neko u samom DOS-u je lepo smislio da se ratosilja i njega jer posle ovoga jedino moze da ode u penziju. Samo ne mogu da shvatim da neko Micunove inteligencije nije to ukapirao na vreme. Izgleda da mu je ipak stalo do fotelje kao i vecini starih politicara kojima je stalo da barem jednom u zivotu budu na nekoj vaznoj funkciji. Nazalost.
Svakome iole realnom je jasno da na izbore najvise izaci oni koji ce da glasaju za Nikolica. I sta ce onda DOS? Sami sebi su iskopali mogucu jamu.

Goran Pivnički

pre 20 godina

Ne mogu da verujem da stvarno postoje ljudi koji nisu shvatili igru sa ovim izborima. Narod zahteva izbore na svim nivoima a oni koji se kriju izmedju imena DOS mazu oci nekim predsednickim izborima. Jedino g17 plus a Dinkic posebno moze i hoce postaviti stvari na svoje mesto u ovoj drzavi. Ovi izbori su najveca FARSAAA. Ne zaboravite da je predsednik vlade najavio ulazak u EU Srbije 2007. Do tada necemo stici ni Hrvatsku, a samo g17 plus stranka ima pravu, realnu strategiju za EU u narednih 10 god.

Dirty

pre 20 godina

Zasto gospodin Dinkic javno nepodrzi Tomu pa da vidimo negova demokratska nastojanja. Za coveka koji i dalje slusa svira i peva pesme YU grupe, Atomskog sklonista i Teske industrije(?!) nisam ni mogao vise ocekivati. Uzas!

Saša Novak @ NL

pre 20 godina

Dinkic me razocarao svojim oportunistickim ponasanjem tako da sve vise odobravam izbor Kori Udovicki za Guvernera NBS, kod nje nisam primetio oportunizam vec cist profesionalizam. Moram biti iskren. Micunovic je sigurno osoba kojoj prilici da bude predsednik drzave Srbije, kao stalozena osoba i iskusan politicar on bi mogao da pomiri srpsku politicku scenu, bar one dobronamerne i iskrene stranke kojima je demokratija i napredak drustva Srbije na prvom mestu, stranke sa ozbiljnim programom bez populizma. Kritikovao sam Micunovica kad je bio u sporu sa Dinkicem ali sam tu pogresio, Dinkic je sebi pripisao tudji uspeh, rad i trud, misleci na viceguvernere i sluzbenike NBS. Nisam trebao da sumnjam u ocenu evropske komisije da je Dinkic los guverner NBS, sto dokazuje da su njegovi saradnici ti kojima treba pripisati uspeh. Dinkicevo licno razocarenje i njegove licne psihicke probleme ne treba da zamara javnost jer niko nije nepromenljiv to vazi za Dinkica a i za Micunovica, samo ovaj zadnji je svestan toga. Ja zelim Micunu srecu a o Tomislavu Nikolicu necu da komentarisem, to bi bilo suvisno.

Aleksandar

pre 20 godina

Pa nista ajde se lepo ti kandiduj pa de se ne blamiramo. DOS je napravio strategiju koja glasi:
Da bi smo privukli glasace kandidovacemo najpomirljiviju struju u DOS-u. Cinjenice da je Micun neko ko ima najmanje "protivnika" u sadasnjem DOS-u + autoritet starog demokrate + covek je sakupio najmanje negativnih poena kod naroda, su sasvim dobar polaz.
Da bi sto veci broj glasaca izasa istog dana ce se najverovatnije glasati i za grb i za hvala bogu himnu. Ako ovo prodje ja zaista ne vidim kako Micun moze da ne pobedi pogotovu ako neobavesteni i ja pa ja ne izadju na izbore (mada mislim da ce se predomisliti).
Sve u svemu krizu institucija treba zavrsiti. Izabrati predsednika i to je to.
Usput ako se u nekom najludjem snu desi da narod kao iz inata (valjda mu je dosta inacenja sa samim sobom) izglasa kamenorezca onda... Onda nista, idemo iz pocetka niste izabrali predsednika (prim.prev.Ovo ce biti zvanican stav USA i EU kao kad su u Austriji pobedili ultra-desnicari pre neku godinu ili Le Pen u II krugu Francuskih predsednickih izbora).

Jovan

pre 20 godina

Neverovatno koliko negativnog naboja ima Dinkic. Njegove izjave su kopija izjava Seselja. Sram ga bilo !On je u stilu: Trla baba lan...

Jovan

pre 20 godina

Neverovatno koliko negativnog naboja ima Dinkic. Njegove izjave su kopija izjava Seselja. Sram ga bilo !On je u stilu: Trla baba lan...

Aleksandar

pre 20 godina

Pa nista ajde se lepo ti kandiduj pa de se ne blamiramo. DOS je napravio strategiju koja glasi:
Da bi smo privukli glasace kandidovacemo najpomirljiviju struju u DOS-u. Cinjenice da je Micun neko ko ima najmanje "protivnika" u sadasnjem DOS-u + autoritet starog demokrate + covek je sakupio najmanje negativnih poena kod naroda, su sasvim dobar polaz.
Da bi sto veci broj glasaca izasa istog dana ce se najverovatnije glasati i za grb i za hvala bogu himnu. Ako ovo prodje ja zaista ne vidim kako Micun moze da ne pobedi pogotovu ako neobavesteni i ja pa ja ne izadju na izbore (mada mislim da ce se predomisliti).
Sve u svemu krizu institucija treba zavrsiti. Izabrati predsednika i to je to.
Usput ako se u nekom najludjem snu desi da narod kao iz inata (valjda mu je dosta inacenja sa samim sobom) izglasa kamenorezca onda... Onda nista, idemo iz pocetka niste izabrali predsednika (prim.prev.Ovo ce biti zvanican stav USA i EU kao kad su u Austriji pobedili ultra-desnicari pre neku godinu ili Le Pen u II krugu Francuskih predsednickih izbora).

Saša Novak @ NL

pre 20 godina

Dinkic me razocarao svojim oportunistickim ponasanjem tako da sve vise odobravam izbor Kori Udovicki za Guvernera NBS, kod nje nisam primetio oportunizam vec cist profesionalizam. Moram biti iskren. Micunovic je sigurno osoba kojoj prilici da bude predsednik drzave Srbije, kao stalozena osoba i iskusan politicar on bi mogao da pomiri srpsku politicku scenu, bar one dobronamerne i iskrene stranke kojima je demokratija i napredak drustva Srbije na prvom mestu, stranke sa ozbiljnim programom bez populizma. Kritikovao sam Micunovica kad je bio u sporu sa Dinkicem ali sam tu pogresio, Dinkic je sebi pripisao tudji uspeh, rad i trud, misleci na viceguvernere i sluzbenike NBS. Nisam trebao da sumnjam u ocenu evropske komisije da je Dinkic los guverner NBS, sto dokazuje da su njegovi saradnici ti kojima treba pripisati uspeh. Dinkicevo licno razocarenje i njegove licne psihicke probleme ne treba da zamara javnost jer niko nije nepromenljiv to vazi za Dinkica a i za Micunovica, samo ovaj zadnji je svestan toga. Ja zelim Micunu srecu a o Tomislavu Nikolicu necu da komentarisem, to bi bilo suvisno.

Dirty

pre 20 godina

Zasto gospodin Dinkic javno nepodrzi Tomu pa da vidimo negova demokratska nastojanja. Za coveka koji i dalje slusa svira i peva pesme YU grupe, Atomskog sklonista i Teske industrije(?!) nisam ni mogao vise ocekivati. Uzas!

Sasa

pre 20 godina

Mozete da pricate sta hocete protiv Dinkica i ne pada mi na pamet da ga branim ali ovo ne da ce biti blamaza nego je sramota sto covek pod stare dane pristaje da na takav nacin ode sa politicke scene. A neko u samom DOS-u je lepo smislio da se ratosilja i njega jer posle ovoga jedino moze da ode u penziju. Samo ne mogu da shvatim da neko Micunove inteligencije nije to ukapirao na vreme. Izgleda da mu je ipak stalo do fotelje kao i vecini starih politicara kojima je stalo da barem jednom u zivotu budu na nekoj vaznoj funkciji. Nazalost.
Svakome iole realnom je jasno da na izbore najvise izaci oni koji ce da glasaju za Nikolica. I sta ce onda DOS? Sami sebi su iskopali mogucu jamu.

Goran Pivnički

pre 20 godina

Ne mogu da verujem da stvarno postoje ljudi koji nisu shvatili igru sa ovim izborima. Narod zahteva izbore na svim nivoima a oni koji se kriju izmedju imena DOS mazu oci nekim predsednickim izborima. Jedino g17 plus a Dinkic posebno moze i hoce postaviti stvari na svoje mesto u ovoj drzavi. Ovi izbori su najveca FARSAAA. Ne zaboravite da je predsednik vlade najavio ulazak u EU Srbije 2007. Do tada necemo stici ni Hrvatsku, a samo g17 plus stranka ima pravu, realnu strategiju za EU u narednih 10 god.

m

pre 20 godina

Micunovic odavno ima ambiciju da bude predsednik, setite se samo da je on izasao na predsednicke izbore i bio ponizen kad je gro danasnje vlasti, tada opozicije, bojkotovalo izbore. Micunovic je bio energicno protiv Labusove kandidature prosle godine, jer ima ambiciju da ON bude predsednik. On nije pomirljiv, ma kako nas u to ubedjivali, sto se jasno videlo i kad je bez ikakvih argumenata i sasvim divljacki napao Dinkica s deviznim rezervama i narodnim kuhinjama. Niko se sad ne seca "Seseljevskih metoda" koje je tad primenjivao Micunovic ("puna usta demagogije"), a na Dinkica se breca kogod stigne. Lako je kritikovati nekog ko je politicki smenjen, ali dragom holandskom prijatelju treba reci da je Dinkic birao svoj tim koji je radio dobro i da je gotovo ceo taj tim NAPUSTIO NBS zajedno sa Dinkicem, a da je navodni stav Evropske Komisije da Dinkic nije valjao propagandna laz DS-a - raspitajte se samo kako je g. Paten reagovao na cinjenicu da mu je vodja jedne struje DS Ceda Jovanovic sagovornik oko pristupa SCG Evropskoj Uniji, pa ce vam biti jasno koga Evropska Komisija ovde ceni a koga smatra sarenom lazom i manipulatorom.
A sto se tice mogucnosti da Micunovic izgubi od Tome Nikolica, nadam se da ipak nece, mada ponavljam NE BI MU BIO PRVI PUT, vec je gubio od SPS i radikala. Ne vidim nikakvu malicioznost kada Dinkic to kaze javno i otvoreno, posto iovako pola DOS-a tako misli, inace bi gurali nekog ko stvarno moze da pobedi. Sad, verovatno bi se Dinkic radovao ponizenju Micunovica, to je druga stvar i to ne odobravam, ali to valjda nece da radi javno.
Dakle, predsednik sada ne bi znacio mnogo za Srbiju, jer ne bi uspeo da objedini demokratski potencijal zemlje, a to je neophodno za dalji napredak. Objedinjavanje je moguce samo posle parlamentarnih izbora, medjutim ti izbori ce znaciti kraj "sizofrene" DS koja obuhvata i ljude cije je ucesce u vlasti potrebno za napredak ove zemlje i ljude cija je jedina uloga da stite interese prljavog krupnog kapitala. Pokojni predsednik Djindjic je bio jedini sposoban da ove dve funkcije uspesno zonglira na korist i drzave i stranke i krupnih kapitalista, ali posle njega to nije moguce i ove dve struje se moraju diferencirati. Jedna od njih, po mom misljenju, predstavlja ozbiljan demokratski potencijal, a druga kocnicu reformama vecu i od samog DSS-a (ovu stranku sam dugo smatrao najvecim neprijateljem promena jer je popularna i naizgled demokratksa a u sustini je sasvim konzervativna i ne vodi nas tamo gde ja mislim da treba da idemo). Posle izbora ce se znati koja je struja u DS-u preovladjujuca, ona druga struja ce morati napolje, a onda ce se prema tim kriterijumima praviti i nova vladajuca koalicija. Ako pobedi demokratska opcija unutar DS-a, to je sansa za novo objedinjavanje demokratskih snaga, ovog puta bez Duska Mihajlovica i njemu slicnih koji su uvek u vlasti. Ako pobedi ona druga struja, zivecemo po latinoamerickom scenariju, bolje nego pod Milosevicem ali daleko od Evrope, sve do nekih novih demonstracija i nereda... I konacnog dolaska normalne demokratije.

limojed

pre 20 godina

Izgleda da svako ko ne brani ovu u korupciji ogrezlu vlast je kopija Seselja, Kostunice, neprofesionalan, patriota, trla-baba-lan i ostalo. Daj Cedi i ostalim japi-predatorima na volju pa mozes da zastupas sta zelis (nezavisnu Srbiju, monarhiju, regione, deobu Srbije...) E, cim se zatraze parlamentarni izbori onda smo za neke neprofesionalni, "nisko pali" i sve ostalo. Neki nikako da ukapiraju jedno - BITNE SU OBJEKTIVNE INSTITUCIJE A NE LJUDI, a kako stvari stoje dok je na vlasti ovaj ostatak ostataka DOS-a takvih institucija nece biti.

boban

pre 20 godina

pa dobro, sta vise hoce daj dinkic? stalno kontra, stalno negativno, stalno djonom. pa zar se tako prikupljaji pristalice? licno nemam nista protiv ni micunovica ni protiv g17, ali se pitam zar je moguce da vise nema pametnog i postenog coveka u ovoj zemlji, koji nam zeli dobro? dokle cemo sami sebe da mrzimo? izmedju sebe se pljuju, psuju, vredjaju....ma, kome to treba? i koga interesuje? hocemo da zivimo normalno ko sav ostali svet: da radimo, da podizemo decu i u miru docekamo starost. zar nije dovoljno sto su nam najlepse godine zivota pojeli strahovi i niske strasti?
hajde dinkicu, budi gospodin. nije povredjen ego najgore sto covek moze da dozivi.

Pavle

pre 20 godina

Dinkic je apsolutno u pravu: ovo je ne samo velika blamaza DOS-a, vec i potpuna blamaza Micunovica. Koliko se secam, na izborima '97 kad se kandidovao, Micunovic nije uspeo da dobije ni 100.000 glasova. Ne verujem da ce sada uspeti da prebaci 300.000, cak i sa svim "mrtvim glasacima" koji glasaju iz groba i slicnih merifetluka koji jos uvek postoje jer vladajuci DOS namerno nije sredio biracke spiskove.

OBLANDA

pre 20 godina

Samo znam da ce moja citava porodica glasati, a i druge cu, koliko god budem mogao, ubedjivati da glasaju. Blamaza je da ovi ljudi iz senke svu svoju energiju upotrebljavaju da blate DOS umesto da na svoj nacin doprinesu poboljsanju razvoja Srbije. Ja za takvu zastitu drzavnih interesa jos nisam cuo. No, Dinkic je drzavi ostavio ekonomsku situaciju na osnovu koje smo dospeli na dno lestvice po tranziciji, pa bi sad zivi od stare "slave". Jos ce ispasti da nas je Kori dovela do ove blamaze. Mazete vi nama oci Dinkicu nema sta.

Miladin Kostovic

pre 20 godina

Neverovatno negativan naboj kod Dinkica. Kod DSS-a postoji isti takav naboj, stim sto u DSS-u sede nesposobni ljudi, dok je Dinkic i te kako sposoban, ali i krajnje destruktivan. Poznavali smo jednog takvog. Sta fali Micunovicu na mestu predsednika: miran, demokrata, duboko veruje u institucije, protokolaran. Zrtva komunistickog rezima, covek koji veruje u Evropu i demokratiju, a i iskusan. Pa to je zaista ono sto Evropa zeli u nama da vidi. Dinkicu je mesto u banci, jer je tu ne samo OK nego mnogo vise - briljantan. Mada ima i drugih koji to umeju da rade - Kori. Za rukovodjenje drzavom treba neko ko ima mnogo manje ambicije, a mnogo vise iskustva i vere u institucije. Dinkic institucijama veruje samo kada im on rukovodi, to znaci da bi on i njemu slicni na mestu predsednika kreirali drzavu onako kako je oni zele i vide, kao i Milosevic.
Korupcija postoji, sigurno. Mnogo je manja nego nekada. Postojace sve dok primanja ne budu dovoljna da zivis 30+15 dana od jedne plate. I to da zivis, a ne da prezivljavas. Sve ostalo je pitanje prevlasti u politici, i pozicija u drustvu. Aman Dinkicu smiri se. Izbori su uskoro i dobices sigurno vlasti, ali nikad onoliko koliko zelis, jer narod nema jednu glavu i ti nisi Djindjic.

Slobodan Tesic

pre 20 godina

Dinkic prema kome sam licno vise nego ravnodusan, jer ga smatram za jednog od mnogobrojnih prosecnih ekonomista,ima jednu, za nas narod " strasnu" osobinu, a to je da kaze istinu.Na dosadasnjim komentarima se da videti da mnogi od nas jos uvek drze glavu u pesku.Zbog toga smatram da svi trebamo, ako zelimo da sacuvamo zadnjice, tj da nas ne zadesi sudbina zaposlenih na DP Beogradski sajam, da dignemo glave i videt cemo sta nam je ciniti.

vaki

pre 20 godina

ovaj dinkic pocinje da mi ide na zivce, sve vise lici na crnogorsku opoziciju kojoj je glavni razlog postojanja rusenje rezima mila djukanovica. trude se vec godinama, a nikako da ostvare taj cij, jer narodu nisu predstavili niti jedno konkretno rjesenje za gomilu zivotnih problema. bojim se da ce se dinkic konstantim blacanjem vlade upetljati u nesto slicno i sto mu nece donijeti visok rejting, jer mislim da nam je svima dosta prica i pricica ma koliko da su one tacne ako i dalje moji prijatelji ili rodbina ne mogu sebi da priuste najosnovnije stvari za osrednji zivot. da se razumijemo nemam nista protiv dinkica kao eksperta ili crnogorske opozicije i ne znaci da podrzavam srpsku ili crnogorsku vladu koje bi morale pod hitno da se dozovu pameti...
zalim sto u obije republike ne vidim licnosti koje nude konkretna rjesenja...

IvanS

pre 20 godina

Srbija i dalje razmislja televizorom, a ne svojom glavom.
Kome to jos nije jasno zasto su bas u ovom trenutku, da bi se "postovao Ustav" i izabrala "institucija sistema", neophodni predsednicki izbori? To se vidi ne samo iz aviona, vec i preko okeana, gde se nalazim. Gospodo "reformatori", procitajte danasnju vest o "daljem smanjenju industrijske proizvodnje". Ovo nije novost, vec nesto sto postaje stvarnost danasnje Srbije. Kakav je spoljno trgovinski bilans? kakav je zivotni standard? Hocete li imati struje, hrane, i sl? To su pitanja koja su presudna, a predsednicki izbori, kad vec nisu bili raspisani u februaru, kako nalaze Ustav, su sasvim sporedna stvar. Smicalica koja treba narodu da odvrati paznju od znacajnih zbivanja.
Micun bi trebao da podnese neopozivu ostavku na sve funkcije i za uvek se povuce iz politike, ako na izborima dobije manje glasova od Tomislava Nikolica.

Petar Srdanovic

pre 20 godina

Dinkic se zalaze samo za revolucionarne metode, sto je pogresno i nije demokratski.
Sto lepo ne izadju na izbore i ne pokazu koliko im je poverenje u narodu. Kada sledece godine budu raspisani parlamentarni izbori oni ce traziti predsednicke, i tako u krug. G17 plus nigde u Srbiji nije dobio ni promil glasova na velikom broju lokalnih izbora, tako da im je jasno da u regularnim okolnostima na izborima nemaju sta da traze.

sstamato@umich.edu

pre 20 godina

Da li to znaci da bi Nikolic pobedio i Labusa na izborima u slucaju da se Labus kandiduje za predsednika ? Nego, Dinkic je ukapirao da se cilj najlakse postize sa kalasnjikovom u ruci,partizanski(pa, treba ga razumeti, odrastao je u takvoj zemlji), a predpodstavljam da su i drugi konacno ukapirali ko je Dinkic. Inace , Micunovic ima sve kvalitete da bude sjajan predsednik , a sto se tice pada nase proizvodnje, za to najvecu odgovornost treba da snosi opozicija (tu ubrajam pored DSS i G17+). Pametni ce shvatiti zasto , a glupima ne treba ni pokusati objasniti.

G.

pre 20 godina

Predlog:Ukinuti cenzus od 50% (kao u SAD). Zabraniti rad radikalne stranke (i kandidaturu Nikolica).
Rezultat: Srbija konacno dobija predsednika - Micunovic, sto da ne (zar je Bus, za koga je glasalo par naftasa iz Teksasa i staraca sa Floride, neka premija?)DSS ostaje marginalna stranka kao sto je uvek i bila (sem 2000 zahvaljjujuci DOS-u i Djindjicu). G17+ ne dolazi na vlast jer je sustina njihove (nevladine?!) organizacije nesto drugo a ne borba za vlast gde bi baveci se politikom a ne svojim poslovima Srbija ostala bez eksperata neophodnih za reforme.

stefan

pre 20 godina

Prvo, da je DOS stvarno hteo dobro ovoj drzavi oni ne bi bojkotovali izbore prva 2 puta ali tada su znali da ce da izgube pa onda kao oni nemaju kandidata a mole se bogu da izbori neuspeju sto znaci da vise vole vlast nego dobro ovoj drzavi
Sad kad vec ptice na grani znaju da ova vlast i ova vlada nemaju ni podrsku 25% stanovnistva i svi traze i ocekuju izbore oni daju ove predsednice sto u stvari znaci daj da im nekako zamazemo oci pa da mi vladamo bar jos jednu godinu a sto ce drzava da nastavi da propada kako vec propada u zadnjih godinu dana to nije bitno vazno je da mi vladamo jos jednu godinu

Djuka

pre 20 godina

Dinkic je potpuno upravu. Prvi put se u zivotu slazem sa njim. Tomislav Nikolic ce zgaziti Micunovica, i to ce biti definitivan kraj za DOS!

petar

pre 20 godina

Za sada Dinkic nije vlast vec kao i sto je pre bio "bully" onaj koji istrcava dok se drugi susdrzavaju komentara, G17 nema koncept, samo se zaklanja iza nekih prica, imali su vremena da pokazu sta znaju pa nista, ne kazem da je DOS bez mane, kao da nikom nije stalo da se paznja usmeri na ono sto je neophodno a to je konstruktivan pristup radu, pokretanju privredne aktivnosti, zastiti porodice, poboljsanju standarda, to je politicarima nekako sporedno, samo ovakva borba za vlast jako slabo prolazi u svetu.

nenad

pre 20 godina

Posmatram Srbiju već 2 godine sa relativne udaljenosti i ono sto mogu da shvatim je da oni koji brane DOS (a i sam sam ucesnik svih demonstracija do 5. oktobra) jako liče na one koji su govorili u doba socijalizma da je sistem dobar ali ne valjaju ljudi. Posle su njih zamenili oni koji su bezuslovno podrzavali Miloševića i njegov režim. Tako i sada mnogi nekritički prihvataju Živkovića i njegovu želju da pošto poto zadži vlast još koji dan jer do nje neće više nikada moći da dođe. Pri tome branitelji DOS-a nemaju nijadan argument u prilog dobrom obavljanju vlasti. A onih protiv je suviše mnogo.

Jovan

pre 20 godina

Neverovatno koliko negativnog naboja ima Dinkic. Njegove izjave su kopija izjava Seselja. Sram ga bilo !On je u stilu: Trla baba lan...

Aleksandar

pre 20 godina

Pa nista ajde se lepo ti kandiduj pa de se ne blamiramo. DOS je napravio strategiju koja glasi:
Da bi smo privukli glasace kandidovacemo najpomirljiviju struju u DOS-u. Cinjenice da je Micun neko ko ima najmanje "protivnika" u sadasnjem DOS-u + autoritet starog demokrate + covek je sakupio najmanje negativnih poena kod naroda, su sasvim dobar polaz.
Da bi sto veci broj glasaca izasa istog dana ce se najverovatnije glasati i za grb i za hvala bogu himnu. Ako ovo prodje ja zaista ne vidim kako Micun moze da ne pobedi pogotovu ako neobavesteni i ja pa ja ne izadju na izbore (mada mislim da ce se predomisliti).
Sve u svemu krizu institucija treba zavrsiti. Izabrati predsednika i to je to.
Usput ako se u nekom najludjem snu desi da narod kao iz inata (valjda mu je dosta inacenja sa samim sobom) izglasa kamenorezca onda... Onda nista, idemo iz pocetka niste izabrali predsednika (prim.prev.Ovo ce biti zvanican stav USA i EU kao kad su u Austriji pobedili ultra-desnicari pre neku godinu ili Le Pen u II krugu Francuskih predsednickih izbora).

Saša Novak @ NL

pre 20 godina

Dinkic me razocarao svojim oportunistickim ponasanjem tako da sve vise odobravam izbor Kori Udovicki za Guvernera NBS, kod nje nisam primetio oportunizam vec cist profesionalizam. Moram biti iskren. Micunovic je sigurno osoba kojoj prilici da bude predsednik drzave Srbije, kao stalozena osoba i iskusan politicar on bi mogao da pomiri srpsku politicku scenu, bar one dobronamerne i iskrene stranke kojima je demokratija i napredak drustva Srbije na prvom mestu, stranke sa ozbiljnim programom bez populizma. Kritikovao sam Micunovica kad je bio u sporu sa Dinkicem ali sam tu pogresio, Dinkic je sebi pripisao tudji uspeh, rad i trud, misleci na viceguvernere i sluzbenike NBS. Nisam trebao da sumnjam u ocenu evropske komisije da je Dinkic los guverner NBS, sto dokazuje da su njegovi saradnici ti kojima treba pripisati uspeh. Dinkicevo licno razocarenje i njegove licne psihicke probleme ne treba da zamara javnost jer niko nije nepromenljiv to vazi za Dinkica a i za Micunovica, samo ovaj zadnji je svestan toga. Ja zelim Micunu srecu a o Tomislavu Nikolicu necu da komentarisem, to bi bilo suvisno.

Dirty

pre 20 godina

Zasto gospodin Dinkic javno nepodrzi Tomu pa da vidimo negova demokratska nastojanja. Za coveka koji i dalje slusa svira i peva pesme YU grupe, Atomskog sklonista i Teske industrije(?!) nisam ni mogao vise ocekivati. Uzas!

Sasa

pre 20 godina

Mozete da pricate sta hocete protiv Dinkica i ne pada mi na pamet da ga branim ali ovo ne da ce biti blamaza nego je sramota sto covek pod stare dane pristaje da na takav nacin ode sa politicke scene. A neko u samom DOS-u je lepo smislio da se ratosilja i njega jer posle ovoga jedino moze da ode u penziju. Samo ne mogu da shvatim da neko Micunove inteligencije nije to ukapirao na vreme. Izgleda da mu je ipak stalo do fotelje kao i vecini starih politicara kojima je stalo da barem jednom u zivotu budu na nekoj vaznoj funkciji. Nazalost.
Svakome iole realnom je jasno da na izbore najvise izaci oni koji ce da glasaju za Nikolica. I sta ce onda DOS? Sami sebi su iskopali mogucu jamu.

Goran Pivnički

pre 20 godina

Ne mogu da verujem da stvarno postoje ljudi koji nisu shvatili igru sa ovim izborima. Narod zahteva izbore na svim nivoima a oni koji se kriju izmedju imena DOS mazu oci nekim predsednickim izborima. Jedino g17 plus a Dinkic posebno moze i hoce postaviti stvari na svoje mesto u ovoj drzavi. Ovi izbori su najveca FARSAAA. Ne zaboravite da je predsednik vlade najavio ulazak u EU Srbije 2007. Do tada necemo stici ni Hrvatsku, a samo g17 plus stranka ima pravu, realnu strategiju za EU u narednih 10 god.

m

pre 20 godina

Micunovic odavno ima ambiciju da bude predsednik, setite se samo da je on izasao na predsednicke izbore i bio ponizen kad je gro danasnje vlasti, tada opozicije, bojkotovalo izbore. Micunovic je bio energicno protiv Labusove kandidature prosle godine, jer ima ambiciju da ON bude predsednik. On nije pomirljiv, ma kako nas u to ubedjivali, sto se jasno videlo i kad je bez ikakvih argumenata i sasvim divljacki napao Dinkica s deviznim rezervama i narodnim kuhinjama. Niko se sad ne seca "Seseljevskih metoda" koje je tad primenjivao Micunovic ("puna usta demagogije"), a na Dinkica se breca kogod stigne. Lako je kritikovati nekog ko je politicki smenjen, ali dragom holandskom prijatelju treba reci da je Dinkic birao svoj tim koji je radio dobro i da je gotovo ceo taj tim NAPUSTIO NBS zajedno sa Dinkicem, a da je navodni stav Evropske Komisije da Dinkic nije valjao propagandna laz DS-a - raspitajte se samo kako je g. Paten reagovao na cinjenicu da mu je vodja jedne struje DS Ceda Jovanovic sagovornik oko pristupa SCG Evropskoj Uniji, pa ce vam biti jasno koga Evropska Komisija ovde ceni a koga smatra sarenom lazom i manipulatorom.
A sto se tice mogucnosti da Micunovic izgubi od Tome Nikolica, nadam se da ipak nece, mada ponavljam NE BI MU BIO PRVI PUT, vec je gubio od SPS i radikala. Ne vidim nikakvu malicioznost kada Dinkic to kaze javno i otvoreno, posto iovako pola DOS-a tako misli, inace bi gurali nekog ko stvarno moze da pobedi. Sad, verovatno bi se Dinkic radovao ponizenju Micunovica, to je druga stvar i to ne odobravam, ali to valjda nece da radi javno.
Dakle, predsednik sada ne bi znacio mnogo za Srbiju, jer ne bi uspeo da objedini demokratski potencijal zemlje, a to je neophodno za dalji napredak. Objedinjavanje je moguce samo posle parlamentarnih izbora, medjutim ti izbori ce znaciti kraj "sizofrene" DS koja obuhvata i ljude cije je ucesce u vlasti potrebno za napredak ove zemlje i ljude cija je jedina uloga da stite interese prljavog krupnog kapitala. Pokojni predsednik Djindjic je bio jedini sposoban da ove dve funkcije uspesno zonglira na korist i drzave i stranke i krupnih kapitalista, ali posle njega to nije moguce i ove dve struje se moraju diferencirati. Jedna od njih, po mom misljenju, predstavlja ozbiljan demokratski potencijal, a druga kocnicu reformama vecu i od samog DSS-a (ovu stranku sam dugo smatrao najvecim neprijateljem promena jer je popularna i naizgled demokratksa a u sustini je sasvim konzervativna i ne vodi nas tamo gde ja mislim da treba da idemo). Posle izbora ce se znati koja je struja u DS-u preovladjujuca, ona druga struja ce morati napolje, a onda ce se prema tim kriterijumima praviti i nova vladajuca koalicija. Ako pobedi demokratska opcija unutar DS-a, to je sansa za novo objedinjavanje demokratskih snaga, ovog puta bez Duska Mihajlovica i njemu slicnih koji su uvek u vlasti. Ako pobedi ona druga struja, zivecemo po latinoamerickom scenariju, bolje nego pod Milosevicem ali daleko od Evrope, sve do nekih novih demonstracija i nereda... I konacnog dolaska normalne demokratije.

limojed

pre 20 godina

Izgleda da svako ko ne brani ovu u korupciji ogrezlu vlast je kopija Seselja, Kostunice, neprofesionalan, patriota, trla-baba-lan i ostalo. Daj Cedi i ostalim japi-predatorima na volju pa mozes da zastupas sta zelis (nezavisnu Srbiju, monarhiju, regione, deobu Srbije...) E, cim se zatraze parlamentarni izbori onda smo za neke neprofesionalni, "nisko pali" i sve ostalo. Neki nikako da ukapiraju jedno - BITNE SU OBJEKTIVNE INSTITUCIJE A NE LJUDI, a kako stvari stoje dok je na vlasti ovaj ostatak ostataka DOS-a takvih institucija nece biti.

boban

pre 20 godina

pa dobro, sta vise hoce daj dinkic? stalno kontra, stalno negativno, stalno djonom. pa zar se tako prikupljaji pristalice? licno nemam nista protiv ni micunovica ni protiv g17, ali se pitam zar je moguce da vise nema pametnog i postenog coveka u ovoj zemlji, koji nam zeli dobro? dokle cemo sami sebe da mrzimo? izmedju sebe se pljuju, psuju, vredjaju....ma, kome to treba? i koga interesuje? hocemo da zivimo normalno ko sav ostali svet: da radimo, da podizemo decu i u miru docekamo starost. zar nije dovoljno sto su nam najlepse godine zivota pojeli strahovi i niske strasti?
hajde dinkicu, budi gospodin. nije povredjen ego najgore sto covek moze da dozivi.

Pavle

pre 20 godina

Dinkic je apsolutno u pravu: ovo je ne samo velika blamaza DOS-a, vec i potpuna blamaza Micunovica. Koliko se secam, na izborima '97 kad se kandidovao, Micunovic nije uspeo da dobije ni 100.000 glasova. Ne verujem da ce sada uspeti da prebaci 300.000, cak i sa svim "mrtvim glasacima" koji glasaju iz groba i slicnih merifetluka koji jos uvek postoje jer vladajuci DOS namerno nije sredio biracke spiskove.

OBLANDA

pre 20 godina

Samo znam da ce moja citava porodica glasati, a i druge cu, koliko god budem mogao, ubedjivati da glasaju. Blamaza je da ovi ljudi iz senke svu svoju energiju upotrebljavaju da blate DOS umesto da na svoj nacin doprinesu poboljsanju razvoja Srbije. Ja za takvu zastitu drzavnih interesa jos nisam cuo. No, Dinkic je drzavi ostavio ekonomsku situaciju na osnovu koje smo dospeli na dno lestvice po tranziciji, pa bi sad zivi od stare "slave". Jos ce ispasti da nas je Kori dovela do ove blamaze. Mazete vi nama oci Dinkicu nema sta.

Miladin Kostovic

pre 20 godina

Neverovatno negativan naboj kod Dinkica. Kod DSS-a postoji isti takav naboj, stim sto u DSS-u sede nesposobni ljudi, dok je Dinkic i te kako sposoban, ali i krajnje destruktivan. Poznavali smo jednog takvog. Sta fali Micunovicu na mestu predsednika: miran, demokrata, duboko veruje u institucije, protokolaran. Zrtva komunistickog rezima, covek koji veruje u Evropu i demokratiju, a i iskusan. Pa to je zaista ono sto Evropa zeli u nama da vidi. Dinkicu je mesto u banci, jer je tu ne samo OK nego mnogo vise - briljantan. Mada ima i drugih koji to umeju da rade - Kori. Za rukovodjenje drzavom treba neko ko ima mnogo manje ambicije, a mnogo vise iskustva i vere u institucije. Dinkic institucijama veruje samo kada im on rukovodi, to znaci da bi on i njemu slicni na mestu predsednika kreirali drzavu onako kako je oni zele i vide, kao i Milosevic.
Korupcija postoji, sigurno. Mnogo je manja nego nekada. Postojace sve dok primanja ne budu dovoljna da zivis 30+15 dana od jedne plate. I to da zivis, a ne da prezivljavas. Sve ostalo je pitanje prevlasti u politici, i pozicija u drustvu. Aman Dinkicu smiri se. Izbori su uskoro i dobices sigurno vlasti, ali nikad onoliko koliko zelis, jer narod nema jednu glavu i ti nisi Djindjic.

Slobodan Tesic

pre 20 godina

Dinkic prema kome sam licno vise nego ravnodusan, jer ga smatram za jednog od mnogobrojnih prosecnih ekonomista,ima jednu, za nas narod " strasnu" osobinu, a to je da kaze istinu.Na dosadasnjim komentarima se da videti da mnogi od nas jos uvek drze glavu u pesku.Zbog toga smatram da svi trebamo, ako zelimo da sacuvamo zadnjice, tj da nas ne zadesi sudbina zaposlenih na DP Beogradski sajam, da dignemo glave i videt cemo sta nam je ciniti.

vaki

pre 20 godina

ovaj dinkic pocinje da mi ide na zivce, sve vise lici na crnogorsku opoziciju kojoj je glavni razlog postojanja rusenje rezima mila djukanovica. trude se vec godinama, a nikako da ostvare taj cij, jer narodu nisu predstavili niti jedno konkretno rjesenje za gomilu zivotnih problema. bojim se da ce se dinkic konstantim blacanjem vlade upetljati u nesto slicno i sto mu nece donijeti visok rejting, jer mislim da nam je svima dosta prica i pricica ma koliko da su one tacne ako i dalje moji prijatelji ili rodbina ne mogu sebi da priuste najosnovnije stvari za osrednji zivot. da se razumijemo nemam nista protiv dinkica kao eksperta ili crnogorske opozicije i ne znaci da podrzavam srpsku ili crnogorsku vladu koje bi morale pod hitno da se dozovu pameti...
zalim sto u obije republike ne vidim licnosti koje nude konkretna rjesenja...

IvanS

pre 20 godina

Srbija i dalje razmislja televizorom, a ne svojom glavom.
Kome to jos nije jasno zasto su bas u ovom trenutku, da bi se "postovao Ustav" i izabrala "institucija sistema", neophodni predsednicki izbori? To se vidi ne samo iz aviona, vec i preko okeana, gde se nalazim. Gospodo "reformatori", procitajte danasnju vest o "daljem smanjenju industrijske proizvodnje". Ovo nije novost, vec nesto sto postaje stvarnost danasnje Srbije. Kakav je spoljno trgovinski bilans? kakav je zivotni standard? Hocete li imati struje, hrane, i sl? To su pitanja koja su presudna, a predsednicki izbori, kad vec nisu bili raspisani u februaru, kako nalaze Ustav, su sasvim sporedna stvar. Smicalica koja treba narodu da odvrati paznju od znacajnih zbivanja.
Micun bi trebao da podnese neopozivu ostavku na sve funkcije i za uvek se povuce iz politike, ako na izborima dobije manje glasova od Tomislava Nikolica.

Petar Srdanovic

pre 20 godina

Dinkic se zalaze samo za revolucionarne metode, sto je pogresno i nije demokratski.
Sto lepo ne izadju na izbore i ne pokazu koliko im je poverenje u narodu. Kada sledece godine budu raspisani parlamentarni izbori oni ce traziti predsednicke, i tako u krug. G17 plus nigde u Srbiji nije dobio ni promil glasova na velikom broju lokalnih izbora, tako da im je jasno da u regularnim okolnostima na izborima nemaju sta da traze.

sstamato@umich.edu

pre 20 godina

Da li to znaci da bi Nikolic pobedio i Labusa na izborima u slucaju da se Labus kandiduje za predsednika ? Nego, Dinkic je ukapirao da se cilj najlakse postize sa kalasnjikovom u ruci,partizanski(pa, treba ga razumeti, odrastao je u takvoj zemlji), a predpodstavljam da su i drugi konacno ukapirali ko je Dinkic. Inace , Micunovic ima sve kvalitete da bude sjajan predsednik , a sto se tice pada nase proizvodnje, za to najvecu odgovornost treba da snosi opozicija (tu ubrajam pored DSS i G17+). Pametni ce shvatiti zasto , a glupima ne treba ni pokusati objasniti.

G.

pre 20 godina

Predlog:Ukinuti cenzus od 50% (kao u SAD). Zabraniti rad radikalne stranke (i kandidaturu Nikolica).
Rezultat: Srbija konacno dobija predsednika - Micunovic, sto da ne (zar je Bus, za koga je glasalo par naftasa iz Teksasa i staraca sa Floride, neka premija?)DSS ostaje marginalna stranka kao sto je uvek i bila (sem 2000 zahvaljjujuci DOS-u i Djindjicu). G17+ ne dolazi na vlast jer je sustina njihove (nevladine?!) organizacije nesto drugo a ne borba za vlast gde bi baveci se politikom a ne svojim poslovima Srbija ostala bez eksperata neophodnih za reforme.

stefan

pre 20 godina

Prvo, da je DOS stvarno hteo dobro ovoj drzavi oni ne bi bojkotovali izbore prva 2 puta ali tada su znali da ce da izgube pa onda kao oni nemaju kandidata a mole se bogu da izbori neuspeju sto znaci da vise vole vlast nego dobro ovoj drzavi
Sad kad vec ptice na grani znaju da ova vlast i ova vlada nemaju ni podrsku 25% stanovnistva i svi traze i ocekuju izbore oni daju ove predsednice sto u stvari znaci daj da im nekako zamazemo oci pa da mi vladamo bar jos jednu godinu a sto ce drzava da nastavi da propada kako vec propada u zadnjih godinu dana to nije bitno vazno je da mi vladamo jos jednu godinu

Djuka

pre 20 godina

Dinkic je potpuno upravu. Prvi put se u zivotu slazem sa njim. Tomislav Nikolic ce zgaziti Micunovica, i to ce biti definitivan kraj za DOS!

petar

pre 20 godina

Za sada Dinkic nije vlast vec kao i sto je pre bio "bully" onaj koji istrcava dok se drugi susdrzavaju komentara, G17 nema koncept, samo se zaklanja iza nekih prica, imali su vremena da pokazu sta znaju pa nista, ne kazem da je DOS bez mane, kao da nikom nije stalo da se paznja usmeri na ono sto je neophodno a to je konstruktivan pristup radu, pokretanju privredne aktivnosti, zastiti porodice, poboljsanju standarda, to je politicarima nekako sporedno, samo ovakva borba za vlast jako slabo prolazi u svetu.

nenad

pre 20 godina

Posmatram Srbiju već 2 godine sa relativne udaljenosti i ono sto mogu da shvatim je da oni koji brane DOS (a i sam sam ucesnik svih demonstracija do 5. oktobra) jako liče na one koji su govorili u doba socijalizma da je sistem dobar ali ne valjaju ljudi. Posle su njih zamenili oni koji su bezuslovno podrzavali Miloševića i njegov režim. Tako i sada mnogi nekritički prihvataju Živkovića i njegovu želju da pošto poto zadži vlast još koji dan jer do nje neće više nikada moći da dođe. Pri tome branitelji DOS-a nemaju nijadan argument u prilog dobrom obavljanju vlasti. A onih protiv je suviše mnogo.