Dinkić: Nismo zadovljni ostavkama, tražimo odgovornost

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2003.

16:43

Default images

Potpredsednik stranke G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je u četvrtak da ta politička organizacija nije zadovoljna ponuđenim ostavkama vladinih funkcionera Zorana Janjuševića i Nemanje Kolesara i da traže njihovu odgovrnost. "Nisu dovoljne ostavke, mi tražimo odgovornost i to ne samo za ova dva visoka vladina funkcionera, već i za premijera koji ih je gotovo tri nedelje štitio", precizirao je Dinkić u izjavi agenciji Beta.

Prema njegovim rečima ostavke su iznuđene pod pritiskom javnosti i ukazao da je Vlada Srbije morala da smeni svoje visoke funkcionere, a ne da čeka gotovo tri sedmice njihovu ostavku. "Ove ostavke predstavljaju nagodbu i pokušaj da se cela afera gurne pod tepih", ocenio je on.

"Zbog toga tražimo da se pod hitno odgovori odakle Janjuševiću 1,8 miliona evra na računu sejšelske firme, odakle tridesetdvogodišnjem šefu kabineta premijera Kolesaru dva stana u centru Beogradu površine gotovo četiri ara i na kojim poslovima je toliki novac zaradjen dok su oni radili u vladi", kazao je Dinkić. On je dodao da treba otkriti zašto ministarstvo finansija više od tri sedmice krije informaciju da li su oni prijavili porez na dohodak građana, ističući da to nije "tajna informacija" i da je "ministarstvo to znalo već posle dva dana". "Ako vlada hitno ne odgovori na ova pitanja i ukolko bude pokušala da i dalje sakriva aferu onda bi premijer Živković i sam morao da podnese ostavku", zaključio je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: