Živković: Vlada će prihvatiti Janjuševićevu ostavku

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2003.

13:33

Default images

Nakon višednevnih nagađanja o tome kako je na nedavno održanom kolegijumu Vlade Srbije razrešen problem sa dvojicom vladinih službenika - premijer Zoran Živković saopštio je da je njegov savetnik za bezbednost Zoran Janjušević podneo ostavku, a da je Nemanja Kolesar zatražio od Saveta Agencije za sanaciju banaka da raspravlja o poverenju njemu.

Živković je na konferenciji za novinare rekao i da je Janjušević ostavku podneo pre nedelju dana, uz ocenu da "njegovo dalje angažovanje u Vladi ne bi bilo dobro". On, međutim, nije mogao da kaže ko će biti njegov novi savetnik za bezbednost. Živković je rekao da je kao premijer Srbije "intenzivno sarađivao sa Janjuševićem i Kolesarom", kao i da je na osnovu toga kako se oblače, gde žive i gde letuju "bilo jasno da njih dvojica nemaju socijalnih i finansijskih problema". "Normalno je da ne postoji blanko poverenje u bilo koga i normalno je da postoji jedan prirodan nivo sumnje u to kad ljudi koji, osim toga što su vrlo sposobni, odani i korisni, imaju očigledno i više novca nego što je to slučaj sa prosečnim Srbinom. Da li su oni nešto uradili što je protivno zakonu, to će biti utvrđeno kroz istragu. Ja sumnjam", rekao je Živković.

Premijer Srbije je rekao i da su dvojica Vladinih činovnika ponudili svoje ostavke istog dana kada je G17 plus iznela optužbe na njihov račun, ali da on tada o njihovim ostavkama nije hteo da odlučuje. Prema njegovim rečima Kolesar i Janjušević su se nakon toga "samosuspendovali", odnosno "otišli su na odmor i nisu radili posao za koji su zaduženi".

Recimo i da je u Savetu Agencije za sanaciju i stečaj banaka, agenciji Beta rečeno da još nisu dobili zvanični dopis izvršnog direktora Nemanje Kolesara sa zahtevom da raspravljaju o njegovoj smeni. U Agenciji niko nije mogao da odgovori ni na pitanje kad bi članovi Saveta mogli da se okupe i raspravljaju o njegovom poverenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: