Robertson: Francuska, Nemačka i Belgija rasparčavaju NATO

Izvor: B92

Subota, 15.02.2003.

10:41

Default images

Generalni sekretar NATO Džordž Robertson optužio je Francusku, Nemačku i Belgiju da žele da "rasparčaju" zapadnu vojnu alijansu, navodi se dokumentu koji je prenela belgijska televizija RTBF. Te zemlje su uložile veto na odluku o vojnoj podršci Turskoj ukoliko dođe do rata u Iraku, što je gurnulo NATO u najdublju krizu u istoriji Alijanse. "NATO je zajedničko vlasništvo nacija. Ako izaberete da izvršite podele u Alijansi, to onda radite na svoju odgovornost", rekao je Robertson, navodi se u tom poverljivom dokumentu, do kog su došli belgijski novinari. "Svima treba da budu jasne posledice. Da, NATO će trpeti posledice, i to ozbiljne", dodao je Robertson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: