Šta je sa "otrovnim" kovertama iz Srbije?

Još nema rezultata ekspertize navodno otrovnih koverti koje su na Kosovo stigle iz centralne Srbije, u okviru glasanja za vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2019.

07:47

Šta je sa
Ilustracija: Depositphotos/ Roibu

Podsetimo, koverte su poslate na veštačenje jer su zbog njih navodno službenici centralne izborne komisije imali alergijsku reakciju.

Ti izbori su održani još 6. oktobra, a osim što još nije formirana vlast, nema ni rezultata veštačenja. Takođe, ne zna se ni gde su te koverte poslate na analizu, piše prištinska Koha ditore.

Tužilaštvo nije dostavilo detalje o tom pitanju i nije poznato gde su uzorci poslati radi detaljnije analize, navodi prištinski dnevnik na svom internet sajtu.

"Obaveštavamo vas da je istraga u toku. Do sada je više lica saslušano, još uvek čekamo rezultate analiza", rekla je Ljaureta Uljaj iz osnovnog tužilaštva u Prištini.

Advokat Kuštrim Paluši kaže da je odlaganje takve ekspertize razumljivo, ali smatra da ceo proces treba da bude transparentniji. Ekspertiza u takvim slučajevima, koji su složeniji, kaže Paluši, pokazuje nedostatak odgovarajućih uslova na Kosovu.

Koha o ovom slučaju nije uspela da dobije nikakve odgovore ni u ministarstvu pravde u Prištini.

Koverte sa glasovima iz Srbije na parlamentarnim izborima na Kosovou su stigle 13. oktobra, a tokom procesa verifikacije, desetine službenika CIK-a se nakon kontakta sa njima navodno žalilo na svrab ruku i lica, i na otežano disanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: