Utorak, 23.10.2018.

09:01

Nađen eksploziv u blizini Soroseve kuće?

FBI i policija odgovorili su na poziv upućen sa adrese u blizini doma američkog milijardera Džordža Sorosa.

Izvor: Tanjug

Nađen eksploziv u blizini Soroseve kuće?
Getty Images

Dojavljeno je da je u poštanskom sandučetu pronađena naprava za koju se sumnja da je eksploziv, saopštili su zvaničnici.

Kako prenosi AP, policija Bedforda, gradića severno od Njujorka, došla je na adresu u naselju Katona, nakon što je jedan muškarac na toj adresi otvorio paket.

On je, navodi se, odneo paket u obližnju šumu i pozvao policiju koja je odmah obavestila FBI i Biro za alkohol, vatreno oružje i eksplozivne naprave.

Policija je saopštila da protivteroristička jedinica FBI-a istražuje slučaj, ali niko od nadležnih nije želeo da otkrije da li je ta naprava zaista eksplozivna.

Soroseva fondacija nije odgovorila na zahtev na komentar, zvaničnici FBI-a nisu želeli da otkriju detalje ovog slučaja.

Soros, američki milijarder mađarskog porekla koji je bogatstvo stekao na investicionim fondovima, donirao je ogromne sume novca u razvoj liberalnih vrednosti i često je na meti desničarskih kritika.

Aktivisti često sa zlim namerama objavljuju na društvenim mrežama adrese njegovih kuća u okrugu Vestčester severno od Njujorka, napominje agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: