Utorak, 23.03.2021.

07:55

Gotova istraga: Kriv je vozač iz Srbije

Tešku saobraćajnu nesreću u Hrvatskoj, u kojoj su poginula četvorica migranata, a desetorica teško povređna, izazvao je državljanin Srbije.

Izvor: Tanjug

Gotova istraga: Kriv je vozač iz Srbije
Tanjug/Novska Fire Brigade via AP

Kako je izjavila portparolka brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić, nakon završenog uviđaja, stravičnu nesreću koja se dogodila u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima na hrvatskom autoputu A3, skrivio je vozač kamiona u kojem su bila 24 stranca.

Na konferenciji za novinare, održanoj juče u Slavonskom Brodu nakon uviđaja, Nujić je rekla da se vozač kamiona sa srpskim registracijama nije držao strane kretanja i obeleženih traka i prevrnuo se na stranu kada je udario u zaštitnu ogradu, prenosi Hina.

Sve povređene osobe su u bolnicama u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu.

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće, policija će protiv vozača podneti krivičnu, a najavila je i nastavak kriminalističke istrage o okolnostima nezakonitog ulaska i boravka putnika iz kamiona na teritoriji Hrvatske.

Istraga vozača i putnicika biće nastavljena kad to dopusti njihovo zdravstveno stanje.

Uviđajem je utvrđeno da niko od stranih državljana koji su bili u teretnom delu kamiona nije imao nikakve identifikacijske dokumente.

Direktor novogradiške bolnice Josip Kolodziej rekao je za Hinu da su se povređeni izjašnjavali kao sirijski državljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

21 h

Podeli: