Ponedeljak, 14.10.2019.

16:13

"Okončanje rata u Jemenu bi smanjilo tenzije"

Predsednik Irana Hasan Rohani kaže da bi pronalaženje rešenja za sukob u Jemenu moglo da pomogne u smanjivanju tenzija u regionu.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/fckng

Tenzije bi mogle da budu rešavane putem diplomatije, dodaje Rohani.

"Okončanje rata u Jemenu otvoriće osnovu za smanjenje tenzija u regionu. Mi želimo mir i smirenje u regionu, kriza se može rešiti diplomatijom i saradnjom između zemalja regiona", rekao je Rohani na konferenciji za novinare, koja je emitovana uživo na državnoj televiziji, preneo je Rojters.

On je dodao da su odnosi između Irana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, dela koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koja učestvuje u sukobima u Jemenu, poboljšani u poslednjih nekoliko meseci i da su zvaničnici obeju zemalja boravili u međusobnim posetama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: