Josipović "izgubio" četiri grada

Zagreb -- Oboje kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora, Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović, "osvojili" su po 11 većih gradova.

Izvor: Tanjug
Podeli

U odnosu na prvi krug HDZ-ova kandidatkinja uspela je u svoju korist da preokrene rezultat u Splitu, Osijeku, Zadru i Sisku.

U ostalim većim gradovima birači su glasali kao i u prvom krugu pa je tako Grabar Kitarović ponovo dominirala u Vukovaru, Požegi, Velikoj Gorici, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Karlovcu i Gospiću.

Josipović je, pak, ponovio bio ubedljiviji u Zagrebu, gradu s najvećim brojem birača, u Dubrovniku, Virovitici, Krapini, Križevcima, Bjelovaru, Koprivnici i Rijeci, dok je najuverljivije rezultate ostvario je u Varaždinu, Čakovcu i Puli, prenela je Hina.

Inače, prva predsednica u istoriji Hrvatske je osvojila 50,74 odsto glasova, dok je predsedniku u odlasku poverenje ukazalo 49,26 procenata glasača.

Prema najnovijim, privremenim neslužbenim podacima Državne izborne komisije, koji se zasnivaju na 99,98 odsto biračkih mesta, razlika je 1,48 procenata u korist Grabar Kitarovićeve.

Kako je precizirano, kandidatkinja HDZ-a je dobila je 1.114.865, a njen protivkandidat 1.082.430 glasova, što je razlika od 32.435 glasova na izborima na koje je izašlo 59,06 procenata birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu