Nedelja, 08.11.2015.

15:08

Libija: Pucano na ambasadora, oteto dvoje Srba

Vozač i službenik srpske ambasade u Libiji oteti su u nedelju prepodne, a prethodno je napadnuta kolona vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije.

Izvor: B92

Default images
foto: Beta/AP

Kako saznaje B92 sumnja se da je otmica bila ciljana.

Na kolonu vozila u kojoj je bio i ambasador otvorena je vatra. Ranjen je jedan libijski državljanin, u tom napadu ambasador nije povređen. Oteti državljani Srbije bili su u drugom automobilu.

Dvoje službenika Ambasade Repulike Srbije u gradu Sabrat u Libiji oteta su u prepodnevnim satima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

"Oteti su su vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić. Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je službe bezbednosti. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić tim povodom razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Libije Mohamedom Imhamidom Abdulazizom", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije dodalo je da čini sve da, u komplikovanoj situaciji na terenu, obezbedi više informacija i siguran povratak naših državljana.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se ne zna ko je oteo dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, ali i da je formiran krizni štab.

U gradu Sabrat gde su oteti srpski državljani deluje organizacija koja je prošle godine osvojila Tripoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: