Petak, 08.04.2016.

16:23

B92 i CESID: Srbi za Rusiju, ne žele u EU i NATO

Čak 71,6 odsto ispitanika smatra da za Srbiju nije dobar ulazak u EU i NATO, dok više od 55 odsto anketiranih kaže da Srbija treba da se drži Rusije.

Izvor: B92

B92 i CESID: Srbi za Rusiju, ne žele u EU i NATO

Najnovija istraživanja B92 i Cesida pokazuju da se 11,2 odsto ispitanika slaže sa tvrdnjom da je za Srbiju dobar ulazak u EU i NATO, dok 71,6 % smatra suprotno.

Kako pokazuju istraživanja, poslednjih godina zabeležen je porast evroskepticizma, ali je ovo i uobičajen trend za zemlje kandidate.

Neodlučnih po ovom pitanju bilo je 14 odsto.
Za razliku od toga, 55,2 odsto ispitanika smatra da Srbija tradicionalno treba da se drži Rusije, a podrška toj zemlji stalno raste.

Nešto više od 19 odsto se ne slaže sa tom tvrdnjom, a neodlučnih je 21,5%.
Na pitanje šta je prioritetna tema političara u kampanji, 38,5 odsto ispitanika navodi da je to standard i velika nezaposlenost.

Ekonomske teme zauzele su odgovor kod 18,2 odsto ispitanika, prava radnika i penzionera 11,1%, ulaganje u poljoprivredu 9 odsto, a borba protiv korupcije i kriminala 7,4 odsto.

Podsetimo, u Vestima TV B92 ponedeljkom, sredom i petkom u 16 i 2u 0 sati biće prikazano mišljenje građana Srbije o tome koliko građana će izaći na izbore, za koga će glasati, kome žele da se priklone - Evropi ili Rusiji, kako ocenjuju rad Vlade Srbije, veruju li političarima na televiziji.

Istraživanja javnog mnjenja narednih nekoliko nedelja u centralnim Vestima B92 od 16h i 20h predstavljaće novinar Filip Čukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: