NDNV osudio napad na novinarku

Novi Sad -- Nezavisno društvo novinara Vojvodine kritikovalo je bivšeg gradonačelnika Kanjiže Lasla Balu i optužilo ga da je pozvao na linč novinarke Natalije Jakovljević.

Izvor: Beta
Podeli

NDNV saopštilo je da je Lajoš Bala u autorskom tekstu na portalu na mađarskom jeziku "Vojvodina danas" (Vajdasagf Ma, www.vajma.info) objavio i privatne podatke novinarke i predsednice Centra građanskih vrednosti iz Subotice Natalije Jakovljević.

"To ne samo da je protivzakonito i etički neprihvatljivo već se jedino može tumačiti kao poziv na njeno 'prevaspitavanje'", navodi se u saopštenju NDNV-a i izražava žaljenje što se i nekadašnji dosledni antiratna aktivista, poput Lasla Bale, u kontekstu izbegličke krize pretvorio u ono protiv čega se nekada borio.

NDNV je ocenio da je Bala u tom autorskom tekstu izneo i niz veoma zabrinjavajućih ksenofobnih stavova.

Lajoš Bala je taj tekst objavio kao reakciju na ocene Centra građanskih vrednosti da se lokalne vlasti u Kanjiži ponašaju rasistički prema izbeglicama, što su demonstrirali i kroz kupovinu pet autobusa za školsku decu, kako se deca iz Kanjiže ne bi vozila u istom prevoznom sredstvu sa izbeglicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 191 idi na stranu